Monument recensies

Recensies 1 t/m 30 (totaal: 2155)
Complex Berkenheuveldreef (Joodse begraafplaats)

Vught (Noord brabant)


star star star star
Wie kan mij iets vertellen over Greetje de Haas? zij heeft bij Simon en Cato Topel-Boers als pleegkind gewoond. alles is welkom.
Reviewer: Chrit Peeters (2023-11-29)
Reviewer: Cora (2023-11-28)
Gunters & Meuser

Amsterdam (Noord holland)


star star star star
Best ijzerwinkel in Amsterdam
Reviewer: Darius (2023-11-20)
Missiehuis

Cadier en keer (Limburg)


star star star star
Goede beschrijving. Echter: naast studiezaal op de begane grond bevond zich niet het natuurkundelokaal maar het aardrijkskundelokaal. van pater v.d.Heiden (in 1962) Het natuurkundelokaal bevond zich op de hoogste verdieping van de vleugel ,naast de uitloop van het kleine trappenhuis, doch werd zelden al zodanig gebruikt. (door twee leken leraren: wiskunde(uit Cadier en Keer) en een natuurkunde leraar 1962: van beiden kan ik nu even niet op de naam komen)
Reviewer: Per. G. de Rooij (2023-11-19)
Doornburgh, historische tuin- en parkaanleg

Maarssen (Utrecht)


star star star star
In https://www.oldenburgers.nl/pdf/zocher-online.pdf staat geschreven: NL. Maarssen. UT. Doornburgh. Het park op deze buitenplaats gaat al jaren door voor een product van Zocher jr. of L.P. Zocher. Echter na uitvoerig (bronnen)onderzoek in 2011/12 is nog steeds niet vast komen te staan dat het hier een werk van een van de Zochers betreft. Het gaat dus om een vermoeden.
Reviewer: Ron moers (2023-11-19)
Borchgrave

Heerde (Gelderland)


star star star star
Mijn grootmoeder Maria van Doornik-van Asperen heeft daar in 1966-'67 gewoond. Het huis was in gebruik voor dementerende bejaarden. Daar is zij overleden. Een statige villa, ik heb in 2010 foto's gemaakt.
Reviewer: Martin E. van Doornik (2023-11-18)
Boerderij Wellom en schuur

Leusden (Utrecht)


star star star star
Ongelooflijk mooi huis, echt een aanrader
Reviewer: Daan Oskam (2023-11-14)
Complex Berkenheuveldreef (Joodse begraafplaats)

Vught (Noord brabant)


star star star star
Gelukkig ben ik er achter gekomen waarom op de grafsteen van Mevr, Cato Boers, "vrouw en moeder staat". Zij had samen met haar man Simon Topel een pleegkind in huis, haar nam was Greetje de Haas.
Reviewer: Chrit Peeters (2023-11-12)
Herenhuis Herenhuis in ambachtelijk-traditionele stijl met eclectische elementen

Hoogezand (Groningen)


star star star star
Een prachtig huis, simpel van opzet en uitvoering, waaraan je niet kunt aflezen wat Hooites voor een belangrijk man is geweest als scheepsbouwer en industrieel. Typisch Gronings zegt deze recensent, zelf niet afkomstig uit deze provincie, maar wel sterk geinteresseerd in de Veenkoloniale scheepvaart en scheepsbouw.
Reviewer: B.E.N. Verberne (2023-11-11)
Bartelinkshuis

Hertme (Overijssel)


star star star star
De getoonde foto is niet het herenhuis uit de omschrijving maar de op hetzelfde erf gelegen boerderij.
Reviewer: C.F. Busschers (2023-11-09)
Complex Berkenheuveldreef (Joodse begraafplaats)

Vught (Noord brabant)


star star star star
Recent ben ik op de begraafplaats geweest. Omdat ik op zoek was naar de grafsteen van mevr. Elly Topel - Claessens. Elly ligt naast haar man Simon Topel begraven, en Simon weer naast zijn eerste vrouw Cato Topel - Boers. Op haar graf staat: hier rust onze lieve vrouw en moeder. Cato Topel - Boers. Helaas heb ik nergens iets kunnen terug vinden van haar kinderen. Weet iemand van die kinderen af? ik zou het echt heel erg graag weten.
Reviewer: Chrit Peeters (2023-11-03)
Gepleisterd rechthoekig gebouwtje

Muiden (Noord holland)


star star star star
Elke dag, rij ik hier langs! En vaak wandel ik over de dijk. Maar elke dag wordt ik hier verdrietige van, als ik zie hoe de staat van deze mooie plek nu is. Toen de heer du pau hier nog woonden. Zag alles er keurig en netjes onderhouden uit. Sinds zijn overlijden lijkt de tijd hier stil te staan. Nu lijkt het meer op een bouwval, en is er al jaren niets meer aan en om het huis gedaan Snap niet dat een rijksmonument enzo bij kan en mag staan. Hoop dat hier spoedig iets aan gedaan gaat worden.
Reviewer: Muidenaar (2023-11-01)
Pand met trapgevel, bekroond door toppinakel op kraagsteen

Alkmaar (Noord holland)


star star star star
Dit mooie pand kan ook in piepschuim (EPS ) gebouwd worden !
Reviewer: PBJ van Heusen (2023-10-24)
Fabriekschoorsteen

Nijverdal (Overijssel)


star star star star
Het was gewoon een toren niet heel bijzonder
Reviewer: Luuk (2023-10-23)
Joodse begraafplaats

Venlo (Limburg)


star star star star
Correctie van de reactie van Marcel: in dat park zijn twee Joodse begraafplaatsen; in het noorden een en in het zuiden een. Of er een bordje is en zo ja waar weet ik niet.
Reviewer: CVKleef (2023-10-21)
De Heuvels

Nunspeet (Gelderland)


star star star star
Begin jaren '60 heb ik hier 2 maanden op doktersadvies gezeten. Als ik er op terugkijk, een mooie tijd. Veel in de buitenlucht. s'Middags op een stretcher onder een afdak verplicht rusten. En zoals eerder beschreven, je bord leegeten anders niet eerder van tafel. sÁvonds werd er voorgelezen. Met zo'n 10 jongens op een zaal. De A28 was ter hoogte van Nunspeet nog in aanleg en we konden daar van hartelust spelen.
Reviewer: Jankees Stubenitsky (2023-10-21)
De Blauwe Vogel

Hilversum (Noord holland)


star star star star
Wij wonen in dit huis en willen graag een foto ervan toevoegen
Reviewer: Annette Brouwer (2023-10-13)
Hoeve Cultura

Schinnen (Limburg)


star star star star
Helaas is er weinig informatie over Jac Willems te vinden .Ons huis Kruisbergstraat 27 Brunssum is ook door J.Willems ontworpen
Reviewer: N.Hendriks (2023-10-09)
"Dirkslandse Sas", schut- en uitwaterinssluis

Dirksland (Zuid holland)


star star star star
Leuke authentieke nog werkende sluis die momenteel opgekalefaterd wordt....zijnde gerenoveerd...geverfd etc. Met een bruggetje van 1,5 mtr breed om kanaal(tje) over te steken...Leuk oud plekje met diverse oude tegels met teksten uit die tijd...1800-1900...!!!
Reviewer: René Feelders (2023-10-08)
Pand met in cartouche 1623 gedateerde trapgevel bekroond door toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen

Alkmaar (Noord holland)


star star star star
Vermoedelijk is het huis ouder dan 1623. De woningen tussen het Ritsevoort en de Zilverstraat, dit deel van de zuidkant van de Oudegracht, blijkt te zijn gebouwd tussen 1590 en 1595. Onderzoek van Erfgoed Alkmaar heeft dat aangetoond. Men begon te bouwen bij het Ritsevoort in 1590 en de zuidkant van dit deel van de Oudegracht werd voltooid bij de Zilverstraat in 1595. Oudegracht 239 ligt enkele panden van de Zilverstraat. Het bouwjaar zou dus 1593 of 1594 kunnen zijn geweest. De cartouche met 1623 zou dan kunnen verwijzen naar een eerste restauratie of verbouwing, toen de winkel/werkruimte op de begane grond werd betrokken bij het woondeel. Daarbij zou de voorgevel op de begane grond zijn aangepast. De sporen daarvan zijn nog duidelijk zichtbaar.
Reviewer: Leen Spaans (2023-10-06)
Tolhuis Voorm. tolhuis

Boksum (Friesland)


star star star star
De voordeur zit aan de noord kant en aan de zuidkant zitten de gebouwen. De sloot aan de achterzijde is inmiddels ter breedte van het huis gedempt i.v.m. aansluiting op de riolering. Ik kan het weten,omdat wij er al 41 jaar wonen.
Reviewer: A.Burry (2023-09-28)
Kasteel Amstenrade: hoofdonderdeel

Amstenrade (Limburg)


star star star star
Vandaag een rondleiding gehad door het kasteel, heel mooi en goed uitgelegd door gravin Marchant ‘d Ansembourg. De moeite waard!
Reviewer: Paula Menten (2023-09-21)
Johannahoeve

Oud beijerland (Zuid holland)


star star star star
Er moeten toch mensen in de Hoeksche waard zijn die iets meer weten over de fam. De Koning die daar rond 1900 gewoond hebben? Alstublieft…….
Reviewer: Annelies Bravenboer (2023-09-20)
Oostermeer

Amstelveen (Noord holland)


star star star star
Het is het huis van mijn voorouders, de familie Freher. Het was in hun bezit van 1757 tot 1807. Ik zou het heel graag eens willen bezichtigen als dat zou kunnen! Overigens is het huis in dit stukje goed beschreven .
Reviewer: Ilse Lansbergen-Offermans (2023-09-09)
Huize Tavenier

Groningen (Groningen)


star star star star
Vandaag ,op de open monumentendag een rondleiding gehad in Huize Tavenier. Heel interessant. Ook ik ben daar geboren. En heb er nog foto’s van.
Reviewer: Caro (2023-09-09)
Fortuin De Fortuin (De Specht)

Noordhorn (Groningen)


star star star star
De eerste foto is NIET van de Fortuin/Fortuna, maar een poldermolen(tje) de Zwakkenburger langs het Van Starkenborghkanaal. De Fortuna is een koren-en pelmolen.
Reviewer: Gerda Jaarsma(molengids (2023-09-09)
St. Lambertuskerk

Swolgen (Limburg)


star star star star
Haha, ik dacht dat ik de enige was die het wel erg luid en vals vond. Maar ja, we zijn zelf hier komen wonen en die drie mensen die nog wekelijks naar de kerk gaan en/of geen klok in huis hebben moeten wel weten hoe laat het is! ;-)
Reviewer: Nog een buurman (2023-09-05)
Meisjes-H.B.S.

Arnhem (Gelderland)


star star star star
Als ik vijf sterren kon geven had ik dat gedaan. Het is een mooie school zit er nu zelf op. De vloeren zijn wel een beetje vies, maar de toiletten zijn een stuk beter als op de vorige RijnIjssel. Jezus het stonk daar altijd. Nu zijn de toilet beneden geüpdatet naar 5 steren hotel niveau. De catering is nog niet geopend maar de snackbar vangt dat gelukkig goed op. Het motte van RijnIjssel (onze fout jouw probleem) geldt helaas nog wel in dit gebouw.
Reviewer: Flapdoodle McGigglesworth (2023-09-05)
Hembrugterrein: waterlopen "gebouw 382"

Zaandam (Noord holland)


star star star star
De locatie op de kaart is niet het Hembrugterrein
Reviewer: Fred (2023-09-04)
Hembrugterrein: aarden wallen

Zaandam (Noord holland)


star star star star
D locatie op de kaart klopt niet met de tekst, en op de foto's zie we meer dan alleen de aarden wallen.
Reviewer: Fred (2023-09-04)