Monument recensies

Recensies 1 t/m 30 (totaal: 1775)
gebouw

Naarden (Noord holland)


star star star star
Ik heb als kind van eind 1943 tot eind 1952 als kind in dit gebouw gewoond. Mijn grootvader Klaas Groen was kantoorbeheerder van het postkantoor te Naarden. Het was een kantoor plus dienstwoning. Het was heel groot. Mijn grootouders woonden naast het postkantoorin de Cattenhagestraat. Ik woonde met mijn oudesr en twee broers op de eerste verdieping. Men had vanuit onze woonkamer een prachtig uitzicht op het kruispunt Pastoorstraat/Cattenhagestraat. Er was een hele grote zolder met het trapgat in het midden mijn vader en zijn broer hebben daar met een moterfiets rondjes gereden. De uitlaatgassen kwamen uit het dak. De Buren waarschuwde dat er brand was op de zolder. In deze periode was er regelmatig iets defect aan het huis het vergde veel onderhoud. Ik vaak met mijn vrieden op deze zolder gespeeld.
Reviewer: H.K.Groen (2022-01-19)
Kasteel Sypesteyn

Loosdrecht (Noord holland)


star star star star
Goede en duidelijke omschrijving van het kasteel museum.
Reviewer: Jaap Smit (2022-01-17)
Villa Flora

Nieuw buinen (Drenthe)


star star star star
De beschrijving van de beelden en ornamenten klopt niet! Is geen gietijzer maar zink! Beeld Flora, de twee leeuwen bij de entree, 2 paardenhoofden achtergevel, de vier Kapitelen van de zuilen bij de entree en de consoles onder het balkon (draken) zijn van zink. Dit is heel zeldzaam en bijzonder! Dit heb ik ook per brief op 21-02-2021 kenbaar gemaakt maar helaas nog niet veranderd in het monumenten register.
Reviewer: Jochem Duijts (2022-01-16)
Vrijstaande stadsvilla

Winterswijk (Gelderland)


star star star star
Compleet gerenoveerd. Loop er vaak langs, wordt alleen al jaren niet verkocht. Teveel onderhoud en kosten met een rijksmonument. Gedoe.
Reviewer: Renee Verkaspen (2022-01-14)
Pakhuis met gevel onder triglyfenlijst

Amsterdam (Noord holland)


star star star star
Mogelijk dezelfde architect als Singel 210, gebouwd omstreeks 1760
Reviewer: Taco Tichelaar (2022-01-14)
Sonsbeek: rentmeesterswoning

Arnhem (Gelderland)


star star star star
Mijn opa en oma en later mijn ouders hebben daar een pension gehad later is dat overgegaan aan de familie Snelders ik heb daar 16 jaar gewoond, toen waren daar nog de viskwekerije van de heidemij de oorlog meegemaakt al met al een mooie tijd
Reviewer: Charles meijer (2022-01-13)
Restanten dampoort

Middelburg (Zeeland)


star star star star
Een foto-Reconstructie van de Dampoort, Middelburg 1591: https://youtu.be/8ZavIR6ZuIg
Reviewer: Tom Hoekstra (2022-01-11)
Bollenschuur met twee woonhuizen

Voorhout (Zuid holland)


star star star star
Wat een blunder die verkeerde foto. Zo'n prachtig pand verdiend alle lof en zeker de goede foto . De eigenares Mirjam de Haas mag er trots op zijn.
Reviewer: Joke lassooij (2022-01-10)
Huis met brede lijstgevel.

Maastricht (Limburg)


star star star star
Het huis is gerestaureerd in 2012-2013
Reviewer: M.c. peltzer (2022-01-10)
Station

Sneek (Friesland)


star star star star
De gehele lantaarn (basis en mast) is in het voorjaar van 2005 door firma De Nood uit Middelburg gerestaureerd. De wapenschildjes zijn weer in kleur gezet, inclusief bladgoud. Tegelijkertijd zijn er 5 nieuwe / historische armaturen door fa. De Nood vervaardigd en geplaats. Lokale aannemer J.J. de Vries (dochter van Friso B.V.) heeft de gemetselde fundering en natuursteenblokken hersteld. PS, enkele foto's zijn beschikbaar. Met vriendelijke groet, J. Hoogland (projectleider restauratie mei 2005)
Reviewer: Johan Hoogland (2022-01-10)
Huize Tavenier

Groningen (Groningen)


star star star star
Ik ben in Huize Havenier geboren in 1951. Mijn overgrootvader Roelof Modderman (Fijntimmerman) heeft bij de bouw van Huize Tavenier meegewerkt. Al het houtwerk werd door hem gemaakt.
Reviewer: F.A. Kok (2022-01-08)
Vechtzicht

Breukelen (Utrecht)


star star star star
Vechtzicht in Breukelen is eigendom geweest van Pieter Woestenraad, makelaar uit Amsterdam, en verkocht dit op 6 april 1772 blijkens de Maandelijkse Nederlandse Mercurius, te vinden op GoogleBooks
Reviewer: B.Sierman (2022-01-03)
Zuidpool

Usquert (Groningen)


star star star star
De hereboerderij Zuid pool is eerder door de nam opgekocht en staat nu te koop. Prachtig maar is dit aanbod te vertrouwen. Wij willen met respect voor historische waarde er iets moois van maken voor 3 gezinnen
Reviewer: Anna Praat (2022-01-03)
Openbare Voorm. openbare lagere school

Boschoord (Drenthe)


star star star star
Mijn overgrootvader, ook een Ruurd Smits, is hier schoolhoofd geweest in de jaren 90 van de 19e eeuw en zal met zijn gezin gewoond hebben in het huis tegenover het schooltje. Het is nu een bijzonder idyllisch plekje.
Reviewer: Ruurd Smits (2022-01-02)
Hondsdonk: historische tuin- en parkaanleg

Ulvenhout ac (Noord brabant)


star star star star
De ijskelder is niet vermeld
Reviewer: J.p.a.m. vermeij (2022-01-02)
Hervormde kerk en toren

Nieuwolda (Groningen)


star star star star
Wenthin orgel 1787
Reviewer: Auke zoer (2022-01-01)
Langgevelboerderij

Wijk en aalburg (Noord brabant)


star star star star
Mijn opa en oma hebben gedurende lange tijd op hetzelfde erf enkele meters naast het munnikenhof gewoond, met een grote schuur en een vrijstaande woning. Direct naast het munnikenhof is een zeer oude ondergrondse tunnel aangetroffen die was helaas gedeeltelijk ingestort maar zou dateren uit de tijd vd tempelieren/ rode monniken. Deze tunnel staat direct in verbinding met slot Loevestein, en betreft een zeer oude vluchtroute uit het slot. Ik lees hier nergens wat over, dus de tunnel lijkt niet bekend. Wellicht omdat slot Loevestein als deel vd verdedigingslinie op de Unesco werelderfgoed lijst is opgenomen, iets om nader onderzoek over in te stellen , er zijn ook nog andere wetenswaardigheden bekend over de Veldstraat in Wijk en Aalburg.
Reviewer: René van Tilburg (2022-01-01)
Hoeve Bouwlust

Oude tonge (Zuid holland)


star star star star
Onze moeder is hier geboren. Vandaag met mijn zussen mooie verhalen opgehaald uit de tijd dat we bij onze oom en tante op visite gingen of mochten logeren. De mooie kamers, de enorme gang en de wc die aan de stal grensde.
Reviewer: Toos de Moor (2022-01-01)
Voormalige militaire commandobunker, bijgenaamd 'Blaskowitzbunker'

Hilversum (Noord holland)


star star star star
Na mijn studie in Wageningen met een grote groep jongeren de villa,bunker en bijgebouwen bewoond als anti krakers. Altijd bewust geweest van het drama van de joodse bewoners voor ons. gruwelijk vermoord door het systeem. volgens mijn moeder opgegroeid in Hilversum waren deze duitsers zo slecht nog niet. zij schoten niet op dolle dinsdag en verzetten zich niet bij de bevrijding.
Reviewer: Seline Geijskes (2021-12-30)
Ma Retraite

Zeist (Utrecht)


star star star star
Kunt u mij vertellen of er foto's of boeken beschikbaar zijn over dit pand? Ik heb er va 1971 tot en met 1975 gewoond. U zou me er een enorm plezier mee doen.
Reviewer: Koen Melis (2021-12-28)
Klokkenstoel

Doniaga (Friesland)


star star star star
Mijn moeder (Geertje de Jong, geb.1913) had een tante (ook genaamd Geertje de Jong, gehuwd met Huitema), die in de jaren '20 de klokkenluidster van deze klokkenstoel was. Als mijn moeder als kind, met vakantie, in Doniaga bij tante Geertje was, mocht ze mee met tante als die de klok ging luiden. Ze mocht dan altijd een stukje met het klokkentouw mee omhoog liften. Dat vond ze prachtig.
Reviewer: Cor van der Mark (2021-12-28)
Voormalig Weeshuis en Latijnse school, herbouwd in 1777. Bakstenen lijstgevel met middenrisaliet waarin rijkgebeeldhouwde ingangspartij

Elburg (Gelderland)


star star star star
Er staat toch duidelijk op de gevel dat het gebouw herbouwd is in MDCCLXXVIII, ofwel 1778. Niet zoals u schrijft in 1777.
Reviewer: Trudy van Schie (2021-12-28)
Campanella

Doorn (Utrecht)


star star star star
Mijn opa was hovenier bij de keizer en mijn oma kookte voor de keizer. Het waren mooie jaren en vaak in Huis Doorn geweest. Mijn opa en oma woonden op Capanella (dus niet Campanella) met een hertenkamp naast de deur, prachtig.
Reviewer: Lia Kilian- Kalsbeek (2021-12-27)
Voormalig Hoofdpostkantoor, nu Magna Plaza

Amsterdam (Noord holland)


star star star star
Jaartal 1888 moet zijn: 1898
Reviewer: Nelly Dijkstra (2021-12-27)
Trompbrug

Groningen (Groningen)


star star star star
Een duidelijke beschrijving van dit oude brogje. Ik was op zoek naar de oorsprong van de naam. Is de brug genoemd naar de vlootvoogd Maarten Tromp? (De brug speelt een rol in een boek van me.) Hartelijke groet, Harm de Jonge www.harmdejonge.nl
Reviewer: Harm de Jonge (2021-12-25)
Watertoren De Steenen Tafel

Arnhem (Gelderland)


star star star star
25dec 2021 - Steenen tafel ontsiert met Grote Ladder en zendmast.
Reviewer: Ronald (2021-12-25)
Hoeve Bouwlust

Oude tonge (Zuid holland)


star star star star
Mijn moeder is op deze boerderij geboren en opgegroeid. Ik heb er regelmatig gelogeerd. Indrukwekkend huis!!
Reviewer: Elly de Moor (2021-12-16)
Administratiegebouw

Amsterdam (Noord holland)


star star star star
Als kind gewoond Westerdokstraat nr 8 Speelde vaak in het pand Droogdok 1 vooral de paternosterlift was een uitdaging. Er was ook een concierge die woonde denkelijk beneden in het gebouw achter het pand was een speeltuin. entree was 10 cent
Reviewer: Nancy de langen wendels (2021-12-15)
Pontonnierskazerne

Dordrecht (Zuid holland)


star star star star
Het goede adres is; Buiten Walevest 15
Reviewer: Peter Baars (2021-12-14)
Slot Haamstede: kasteel

Ouwerkerk (Zeeland)


star star star star
Dit is natuurlijk niet 'Slot HAAMSTEDE' in OUWERKERK :-) Het is Slot Haamstede aan Ring 2 in Burgh-Haamstede!!!
Reviewer: Arno Zwetsloot (2021-12-14)