Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Resten van tijdelijke Romeinse kampen in Herwen

De Bijland, Herwen
Herwen (Gemeente Zevenaar)
Gelderland
Publicatie: 3 juni 2021
Rijksmonument ID: 532517
Type: Archeologie

Omschrijving van Resten van tijdelijke Romeinse kampen

Resten van tijdelijke Romeinse kampen uit de eerste tot derde eeuw.

---

Er zijn verschillende tijdelijke Romeinse kampen gevonden in Herwen en omgeving. Deze kampen werden gebruikt door de Romeinen om te overwinteren of als tijdelijk onderkomen tijdens militaire campagnes.

Een voorbeeld van een tijdelijk Romeins kamp in Herwen is het kamp bij de Houtakker, dat is gevonden tijdens opgravingen in de jaren 70 van de 20e eeuw. Dit kamp dateert uit de 1e eeuw na Christus en was waarschijnlijk in gebruik tijdens de Romeinse bezetting van de Lage Landen. Het kamp had een oppervlakte van ongeveer 10 hectare en was omgeven door een gracht en een palissade. Er zijn resten gevonden van barakken, werkplaatsen en andere gebouwen die waren opgebouwd uit hout en leem.

Er zijn ook andere tijdelijke Romeinse kampen gevonden in de omgeving van Herwen, zoals het kamp bij Huissen en het kamp bij Zetten. Deze kampen waren waarschijnlijk ook in gebruik tijdens de Romeinse bezetting van de Lage Landen en dienden als onderkomen voor de Romeinse legioenen die in deze gebieden gelegerd waren.

De resten van deze tijdelijke Romeinse kampen zijn een belangrijk historisch erfgoed en geven ons inzicht in het leven en de activiteiten van de Romeinen in de Lage Landen.

Tags: archeologie (n)

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Resten van tijdelijke Romeinse kampen
location_on Monumenten Kaart rond Herwen

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt