Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Overig in Weert

Ijzerenmanweg 15
6006 TA, Weert (Gemeente Weert)
Limburg
Publicatie: 20110107
Rijksmonument ID: 531188
Type: Overig

Omschrijving van overig

Inleiding

De TENNISBAAN met MELKHUISJE is onderdeel van het recreatiecomplex De Lichtenberg. De tennisbaan, gelegen aan in de zuidoosthoek van het recreatiecomplex, is in 1956 voltooid naar ontwerp van architect P.H. Weegels.

Omschrijving

Op een verdiept aangelegd gedeelte zijn naast elkaar vijf (thans zes) tennisbanen aangelegd. Dit verdiepte terrein wordt door keermuren, opgetrokken uit Nivelsteiner breuksteen, omsloten. Aan de korte zijden geven smalle natuurstenen trappen toegang tot de banen. De korte zuidwestzijde heeft geen keermuur maar een aantal natuurstenen treden die als tribune functioneren. In de noordwesthoek is een eenlaags melkhuisje opgetrokken uit Nivelsteiner breuksteen. Dit gebouwtje staat op een vierkante plattegrond en heeft een met leien gedekt tentdak; aansluitend een klein terras met houten pergola. De tennisbanen werden in het verleden ook als schaatsbaan gebruikt. De tennisbaan heeft zijn oorspronkelijke functie en karakter behouden.

Waardering

De TENNISBAAN met MELKHUISJE is van algemeen belang

- vanwege de architectuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van een naoorlogse, verdiept aangelegde tennisbaan en vanwege het bijzondere materiaalgebruik.

- De tennisbaan met melkhuisje heeft ensemblewaarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van het complex.

- Daarnaast is de tennisbaan met melkhuisje van algemeen belang vanwege de herkenbaar behouden oorspronkelijke aanleg.

Tags: gebouwen, woonhuizen,tennispark,sport en recreatie,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar overig
location_on Monumenten Kaart rond Weert

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt