Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Dubbele dienstwoning in De Steeg

Oversteeg 51
6994 AS, De Steeg (Gemeente Rheden)
Gelderland
Bouwjaar: vroeg 20e eeuw
Publicatie: 20070423
Rijksmonument ID: 529821
Type: Woonhuis

Omschrijving van Dubbele dienstwoning

Onderdeel 38

Van rode baksteen opgetrokken dubbele DIENSTWONING op rechthoekige plattegrond onder zadeldak met gesmoorde pannen belegd. Een bouwlaag en een kapverdieping hoog. De linkerzijgevel heeft voor een deel een verhoogd gedeelte onder zadeldak dat aanloopt op het hoofddakvlak. In de naar de weg toegewende gevels twee voordeuren onder ronde spaarboog. Op de verdieping zesruitsschuifvensters onder rechte strek. Trapsgewijs uitgemetselde bakstenen lijst onder de dakrand. De vensters in de zijgevels hebben luiken beschilderd in de kleuren van Middachten.

Waardering

DIENSTWONING behorend tot de historische buitenplaats Middachten van algemeen cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang

- wegens de vrij gaaf bewaarde hoofdvorm, de detaillering en het materiaalgebruik.

- wegens de beeldbepalende situering aan de zuidoostelijke dorpsrand van De Steeg waar zich meerdere tot het bezit van Middachten behorende bouwwerken bevinden.

- als bijzondere uitdrukking van de ontwikkeling van het landgoed Middachten waarmee het huis in historisch perspectief alsmede functioneel gezien onlosmakelijk verbonden is. Het huis is exemplarisch voor het herstel en de verfraaiing van het landgoed in de vroege twintigste eeuw.

Tags: gebouwen, woonhuizen,dienstwoning,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Dubbele dienstwoning
location_on Monumenten Kaart rond De Steeg

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt