Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

40 proefvakken bij het Laboratorium voor Microbiologie in Wageningen

Hesselink Van Suchtelenweg 4
6703 CT, Wageningen (Gemeente Wageningen)
Gelderland
Bouwjaar: 1915-1925
Publicatie: 20060918
Rijksmonument ID: 526336

Omschrijving van 40 proefvakken bij het Laboratorium voor Microbiologie

Omschrijving

Rechts achter het Laboratorium voor Microbiologie, dicht bij de Gen. Foulkesweg, liggen de PROEFVAKKEN die zijn aangelegd ten behoeve van het landbouwkundig bodemonderzoek. De 40 vakken vormen een gridpatroon van 8 X 5 rijen. Elk vak (ca. 7 X 6,5 m) wordt omgeven door een opstaande, ca 20 cm hoge betonnen rand die aansluit op betonplaten die in de aarde steken. De vakken worden onderling gescheiden door (zand)paden met een breedte van ca. 80 cm. In elk vak, dat geen bodem heeft, bevond zich een verschillende samenstelling van grond waarop de groei van de gewassen werd onderzocht.

Waardering

PROEFVAKKEN, gelegen rechts achter het Laboratorium voor Microbiologie

- Van stedenbouwkundig belang als onderdeel van het plan op de Wageningse Berg enkele onderwijsgebouwen te realiseren ten behoeve van de uitbreiding van het Landbouwhogeschoolonderwijs in het eerste kwart van de 20ste eeuw. De proefvakken zijn in dit geheel essentieel als voor het onderwijs en onderzoek functioneel noodzakelijke terreinaanleg en gerelateerd aan het Laboratorium voor Microbiologie.

- Van cultuurhistorisch belang in relatie tot het Laboratorium voor Microbiologie als voor het onderwijs en onderzoek noodzakelijke terreinaanleg in de vorm van proefvakken. De proefvakken zijn in hun omvang uniek voor Nederland en zeldzaam in Europa. Van belang voor het wetenschappelijk landbouwkundig onderzoek in Nederland.

Tags: losse objecten, ed.,tuin,tuin, park en plantsoen,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar 40 proefvakken bij het Laboratorium voo…
location_on Monumenten Kaart rond Wageningen

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt