Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Grafmonument van Carolus C.B.F. Pesser in Tilburg

Bredaseweg 45
5038 NA, Tilburg (Gemeente Tilburg)
Noord Brabant
Publicatie: 20020521
Rijksmonument ID: 525891

Omschrijving van Grafmonument van Carolus C.B.F. Pesser

Inleiding.

Op de 'kinderafdeling' van de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT voor Carolus C.B.F. Pessers, gestorven 26 oktober 1921. Het grafmonument heeft elementen van de Art D├ęco.

Omschrijving.

Op een rechte hardstenen basis met sokkel met opschrift '... aan onze / lieveling / Carolus Cornelis / Pessers / geb. te Tilburg 25 mei 1920 / aldaar overleden 26 oct. 1921' staat een in marmer uitgevoerde gestyleerde engel. De engel laat de gevouwen handen rusten op een voor hem staand kruis. De vleugels sluiten aan op het hoofddeksel van de engel. Voor dit geheel een aflopende zerk waarvan de oorspronkelijke dekplaat ontbreekt. Rechtsvoor op de zerk de signatuur 'L. Petit'.

Waardering.

Het monument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de katholieke grafcultuur. Het is tevens van belang vanwege de typologie, de uitvoering en de uniciteit van het geheel. Bovendien is het van belang als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang is als eerste katholieke begraafplaats van Tilburg.

Tags: losse objecten, ed.,grafmonument,begraafplaats en -onderdl,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Grafmonument van Carolus C.B.F. Pesser
location_on Monumenten Kaart rond Tilburg

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt