Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Grafmonument van R. Mutsaerts in Tilburg

Bredaseweg 45
5038 NA, Tilburg (Gemeente Tilburg)
Noord Brabant
Publicatie: 20020521
Rijksmonument ID: 525890

Omschrijving van Grafmonument van R. Mutsaerts

Inleiding.

Op de 'kinderafdeling' van de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT voor de op 26 december 1903 overleden R. Mutsaerts. Het monument is vervaardigd door L. Petit.

Omschrijving.

Grafmonument bestaande uit een gebeeldhouwde figuur op een sokkel. Op een hardstenen basis staat een hoge witmarmeren sokkel met afgeschuinde hoeken en voorzien van een geprofileerd basement met dekplaat. Hierop een lage basis waarop een zuiltrommel met geprofileerde randen. Op de trommel zit een engel, de benen gekruist, met het hoofd rustend op de linkerhand, in de rechterhand een roos. Op de sokkel het opschrift 'Aan onzen \ lieveling \ Rene Mutsaerts \ geb. 2 oct. \ overl. 26 dec. \ 1903'. Op de sokkel rechtsonder de signatuur 'L. Petit'.

Waardering.

Het monument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de katholieke grafcultuur en is tevens van belang vanwege de typologie en de uniciteit van het object. Bovendien is het van belang als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang is als eerste katholieke begraafplaats van Tilburg.

Tags: losse objecten, ed.,grafmonument,begraafplaats en -onderdl,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Grafmonument van R. Mutsaerts
location_on Monumenten Kaart rond Tilburg

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt