Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Olaertsduyn: houten schuurtje in Rockanje

Windgatseweg 2
3235 NX, Rockanje (Gemeente Westvoorne)
Zuid Holland
Bouwjaar: eerste helft 20e eeuw
Publicatie: 20011218
Rijksmonument ID: 525581

Omschrijving van Olaertsduyn: houten schuurtje

Inleiding

Houten SCHUURTJE uit de eerste helft van de twintigste eeuw, onderdeel van de historische buitenplaats Olaertsduyn. Het zorgvuldig vormgegeven object staat in het parkbos ten zuidoosten van het landhuis, enigszins terzijde van een van de lanen van de ganzenvoet.

Omschrijving

Op een rechthoekig grondplan in hout opgetrokken schuurtje, met lage zijgevels onder een overstekend zadeldak met de nok dwars op de voorgevel. De dakschilden zijn belegd met pannen en het dak is aan voor- en achterzijde afgewerkt met brede windveren. De rustieke voorgevel heeft zwartgeteerde, onbewerkte boomstammen en een gecementeerde lage voeting. De overige gevels zijn uitgevoerd in zwarte, horizontale houten delen. Het onderste deel van de voorgevel is uitgevoerd in staande boomstammen, terwijl de boomstammetjes in de top van de gevel diagonaal richting middenas zijn geplaatst. In het midden van de voorgevel een deur met dwarsklampen en steekklampen van boomstammetjes. Aan weerszijden van de deur een tweelicht. In de linker zijgevel een raam.

Waardering

Houten schuurtje van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt vanwege het opvallende materiaalgebruik en de zorgvuldige vormgeving; tevens van belang als historisch-functioneel onderdeel van de historische buitenplaats Olaertsduyn.

Tags: gebouwen, woonhuizen,bijgebouwen kastelen enz.,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Olaertsduyn: houten schuurtje
location_on Monumenten Kaart rond Rockanje

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt