Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Kerkenbos in Oudorp

Munnikenweg 8
1829 BA, Oudorp (Gemeente Alkmaar)
Noord Holland
Bouwjaar: 1700
Publicatie: 20020510
Rijksmonument ID: 524956

Omschrijving van Kerkenbos

Inleiding

BOSSCHAGE genaamd "Kerkenbos", deel uitmakend van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius. Dit tussen de begraafplaats en de Munnikenweg gelegen bosperceel is door de toenmalige pastoor J.B. Brikkenaar bij testament van 3 maart 1761 nagelaten aan de statie Oudorp. Het ijzeren spijlenhek dat het bosperceel scheidt van de Munnikenweg is afkomstig uit de voortuin van de pastorie aan de Herenweg. In 1985 en 1996 is de begraafplaats in noordelijke richting vergroot ten koste van het Kerkenbos.

Omschrijving

Met loofbomen en struikgewas beplant bosperceel dat aan de Munnikenweg een breedte heeft van bijna 20 meter en zich vandaar in zuidelijke richting verbreed. Aan de westzijde wordt het bosperceel begrensd door een brede sloot, de Molentocht, en aan de oostzijde door een lindenlaan, het Stroomerlaantje. Vanaf laatstgenoemde loopt dwars door het bosperceel een onverhard bospad dat in zuidelijke richting afbuigt en uitkomt bij de begraafplaats.

Waardering

Het Kerkenbos is van algemeen belang wegens cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het rooms-katholiek kerkelijk complex St. Laurentius.

Tags: losse objecten, ed.,bosschage,tuin, park en plantsoen,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Kerkenbos
location_on Monumenten Kaart rond Oudorp

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt