Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Kleine schuur, behorende tot het complex voormalige 'Bloemenkwekerij uiterweg 207' in Aalsmeer

Uiterweg 207
1431 AE, Aalsmeer (Gemeente Aalsmeer)
Noord Holland
Bouwjaar: 1900
Publicatie: 20020527
Rijksmonument ID: 524247
Type: Gebouw

Omschrijving van Kleine schuur, behorende tot het complex voormalige 'Bloemenkwekerij uiterweg 207'

Inleiding

KLEINE SCHUUR, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207", in oorsprong daterend uit omstreeks 1900 maar verbouwd in 1926 in Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant.

NB: Het afdak tussen de kleine schuur en de kas valt niet onder de bescherming.

Omschrijving

De kleine schuur achter de grote schuur, opgetrokken in hout op rechthoekige plattegrond, bevat één bouwlaag onder zadeldak met de noklijn evenwijdig aan de weg, bedekt met grijze kruispannen. De gootlijst rust op gesneden consoles. De kleine schuur, opgetrokken in horizontale gerabatte delen met beslag in de topgevels, bevat in de zijgevels een horizontale vensterreeks.

In de voorgevel (ZW) bevindt zich een dubbele houten deur met zesruitsvensters, geflankeerd door een venster met horizontale roede.

De achtergevel (NO) bevat in het midden een houten geklampte deur, geflankeerd door een venster met horizontale roede. Vóór de deur staat een houten hokje, opgetrokken in rabatdelen.

In het interieur van de kleine schuur bevindt zich een gebogen houten plafond. Tussen de kleine schuur en de kas is een afdak bevestigd.

Waardering

De kleine schuur is van algemeen belang vanwege cultuur- en bouwhistorisch waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en als gaaf bewaard voorbeeld van een schuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw, behorende bij een bloemenkwekerij.

Tags: gebouwen, woonhuizen,schuur(g),opslag,handel,kant.,opsl, transp.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Kleine schuur, behorende tot het comple…
location_on Monumenten Kaart rond Aalsmeer

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!