Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Grote schuur in Aalsmeer

Uiterweg 207
1431 AE, Aalsmeer (Gemeente Aalsmeer)
Noord Holland
Bouwjaar: 1926
Architect: J.F. Berghoef
Publicatie: 20020527
Rijksmonument ID: 524246
Type: Gebouw

Omschrijving van Grote schuur

Inleiding

GROTE SCHUUR, behorende tot het complex voormalige "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en in 1926 gebouwd in zakelijk-expressionistische trant naar ontwerp van architect ir. J.F. Berghoef (1903 - 1994).

Omschrijving

Grote schuur, opgetrokken in hout op rechthoekige plattegrond van één bouwlaag en zolderverdieping onder hoog opgaand zadeldak met wolfseind aan de oost- en westzijde, bedekt met oranjerode verbeterde Hollandse pannen. De houten bakgoten rusten op uitstekende houten consoles. De horizontale roedenverdeling is nog aanwezig. De grote schuur, tot de vensters opgetrokken in horizontale rabatdelen, tot de gootlijst in vertikale gerabatte delen en met topgevels in horizontale gerabatte delen, bevat in de noordwestgevel een deur op de begane grond en een breed venster in de topgevel, met draairamen en geflankeerd door dubbele ramen.

De noordoostgevel van de grote schuur bevat van links naar rechts twee zesruitsvensters, een tweeruitsvenster, een dubbele houten opgeklampte deur, een tweeruitsvenster en een zesruitsvenster.

De zuidwestgevel bevat aan de linkerzijde een grote houten klapdeur met zesruitsvenster. Daarnaast bevat de gevel achtereenvolgens twee zesruitsvensters, en een houten dubbele deur.

De zuidoostgevel bevat op de begane grond een vensterreeks met zestien ruiten en een houten opgeklampte deur met driehoekig licht. In de topgevel geeft een deur, geflankeerd door vierruitsvensters toegang tot een houten balkon.

Waardering

De grote schuur is van algemeen belang vanwege cultuur- en architectuurhistorisch waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Bloemenkwekerij Uiterweg 207" en als gaaf bewaard voorbeeld van een schuur uit de eerste helft van de 20ste eeuw, behorende bij een bloemenkwekerij.

Tags: gebouwen, woonhuizen,schuur(g),opslag,handel,kant.,opsl, transp.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Grote schuur
location_on Monumenten Kaart rond Aalsmeer

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!