Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Erfafscheiding bij de doopsgezinde kerk zijdstraat in Aalsmeer

Zijdstraat 53
1431 EB, Aalsmeer (Gemeente Aalsmeer)
Noord Holland
Bouwjaar: 1926-1927
Architect: J.F. Staal
Publicatie: 20020527
Rijksmonument ID: 524235
Type: Overig

Omschrijving van Erfafscheiding bij de doopsgezinde kerk zijdstraat

Inleiding

ERFSCHEIDING, behorende bij het complex 'doopsgezinde kerk Zijdstraat', in 1926-1927 geplaatst naar het ontwerp van J.F. Staal, in de stijl van de Amsterdamse School met elementen uit de Nieuwe Zakelijkheid, aan de noordoostzijde van de Zijdstraat ter afsluiting van het terrein tussen de Zijdstraat en de Gedempte Sloot waarop zich de doopsgezinde kerk met voormalige kosterswoning en het vrij staande voormalige dubbele woonhuis bevinden.

Omschrijving

De als een visueel geheel met de gebouwen ontworpen erfscheiding bestaat uit een lage gemetselde muur met ezelsrug, opgetrokken in groengrijze baksteen waarin zwarte tegels zijn verwerkt, evenwijdig aan de weg, met een gedeelte haaks op de weg ter hoogte van de teruggelegen westhoek voor het voormalige dubbele woonhuis. De erfscheiding loopt over in de zuidwestgevel van de voormalige woning. Aan de linkerzijde zijn smeedijzeren hekken geplaatst tussen pijlers met lantaarn. In het verlengde van de zuidwestgevel van de woning is eveneens een smeedijzeren hek geplaatst. De hekken hebben een dichte plaat aan de onderzijde waarboven stijlen in rechte hoeken.

Waardering

De erfscheiding is van belang vanwege architectuur- en cultuurhistorisch waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex Doopsgezinde kerk Zijdstraat.

Tags: losse objecten, ed.,erfscheiding,erfscheiding,voorwerpen op pleinen ed.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Erfafscheiding bij de doopsgezinde kerkā€¦
location_on Monumenten Kaart rond Aalsmeer

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!