Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Haverkamp in Ermelo

Staverdenseweg 270
3852 NW, Ermelo (Gemeente Ermelo)
Gelderland
Bouwjaar: 1913
Publicatie: 20020415
Rijksmonument ID: 523853
Type: Boerderij

Omschrijving van Haverkamp

Omschrijving

Voor de boerderij bevindt zich een BAKHUIS uit kalkzandsteen. Het heeft een zadeldak met rode Oud Hollandse pannen, een schoorsteen op de nok en een ovenuitbouw aan de achterzijde. Beide zijgevels hebben een vierruits raam en de voorgevel een eenvoudige toegangsdeur.

Waardering

BAKHUIS bij boerderij HAVERKAMP

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een bakhuis bij een boerderij. Het bakhuisje bevindt zich in de middenas van de boerderij en heeft door het gebruikte materiaal, kalkzandsteen, een kenmerkend uiterlijk. In samenhang met de overige complexonderdelen is er sprake van een bijzondere ensemblewaarde.

- Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex Haverkamp, dat gelegen is op het landgoed Staverden en hierin een belangrijke rol speelt. Het bakhuis bevindt zich precies op de scheiding tussen beide woningen en werd gezamenlijk gebruikt.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex Haverkamp, dat vanwege de bestemming en situering verbonden is met de geschiedenis van het landgoed Staverden.

Tags: agrarische gebouwen,bakhuis,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Haverkamp
location_on Monumenten Kaart rond Ermelo

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt