Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Frederik Bernard Hoeve in Ermelo

Allee 40
3852 PM, Ermelo (Gemeente Ermelo)
Gelderland
Bouwjaar: 1914
Publicatie: 20020415
Rijksmonument ID: 523844
Type: Overig

Omschrijving van Frederik Bernard Hoeve

Omschrijving

In sierbeton opgetrokken MUUR, waarin oorspronkelijke een dubbel inrijhek was opgenomen. De muur heeft een gebogen vorm en bestaat uit een borstwering en een met vierkante uitsparingen opengewerkte bovenbouw. De eveneens in beton uitgevoerde hekposten hebben bolbekroningen.

Waardering

MUUR op het erf van de Frederik Bernardhoeve (onderdeel F)

- Van architectuurhistorische waarde als typerend voorbeeld van een erfafsluiting uit het begin van de twintigste eeuw op een boerenerf, waarvan zowel het materiaalgebruik als de vorm opvallen. De muur verbindt het huis met de naastgelegen voormalige paardenstal.

- Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex, dat vanwege de ligging een beeldbepalende rol speelt. De muur draagt hieraan vanwege de markante hoofdvorm in bijzondere mate bij.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van dit als modelboerderij opgezette agrarische complex. De cultuurhistorische waarde heeft tevens betrekking op de situering op het landgoed Staverden, waar de boerderij een bijzondere relatie heeft met de historie van het kasteel, haar bewoners en met de bebouwing in de omgeving.

Tags: losse objecten, ed.,erfscheiding,erfscheiding,voorwerpen op pleinen ed.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Frederik Bernard Hoeve
location_on Monumenten Kaart rond Ermelo

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!