Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Frederik Bernard Hoeve (paardenstal) in Ermelo

Frederik Bernard Hoeve
Allee 40
3852 PM, Ermelo (Gemeente Ermelo)
Gelderland
Bouwjaar: 1914
Publicatie: 20020415
Rijksmonument ID: 523843
Type: Boerderij

Omschrijving van Frederik Bernard Hoeve (paardenstal)

Omschrijving

De grote houten voormalige PAARDENSTAL met houten wanden en verticaal beschoten geveltoppen. Rond 1975 is de stal aan weerszijden met vleugels onder lessenaarsdaken verbreed. Het hoofddak is belegd met rode verbeterde Hollandse pannen, de aanbouwen hebben een golfplaatbedekking. In voor- en achtergevel bevinden zich inrijdeuren. In de geveltoppen aan voor- en achterzijde bevinden zich van luiken voorziene gevelopeningen. In het INTERIEUR van de stal bevinden zich tien ankerbalkgebinten.

Waardering

Voormalige PAARDENSTAL op het erf van de Frederik Bernardhoeve (onderdeel E)

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een vrijstaande stal uit het begin van de twintigste eeuw op een boerenerf. De stal is opgebouwd uit houten delen en heeft een voor de tijd nog kenmerkend gebintstelsel.

- Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex, dat vanwege de ligging een beeldbepalende rol speelt. De stal draagt hieraan vanwege de markante hoofdvorm in bijzondere mate bij.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van dit als modelboerderij opgezette agrarische complex. De cultuurhistorische waarde heeft tevens betrekking op de situering op het landgoed Staverden, waar de boerderij een bijzondere relatie heeft met de historie van het kasteel, haar bewoners en met de bebouwing in de omgeving.

Tags: agrarische gebouwen,paardestal(m),boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Frederik Bernard Hoeve (paardenstal)
location_on Monumenten Kaart rond Ermelo

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!