Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Malgre Tout: woonhuis in Warmond

Malgre Tout
Oranje Nassaulaan 16
2361 LC, Warmond (Gemeente Teylingen)
Zuid Holland
Bouwjaar: 1900-1925
Publicatie: 20030818
Rijksmonument ID: 521954
Type: Woonhuis

Omschrijving van Malgre Tout: woonhuis

Complexonderdeel 1

Langgerekt WOONHUIS opgetrokken in rode baksteen in kruisverband met twee bouwlagen onder een samengesteld met riet gedekt schilddak met dakkapellen en halfronde steekkappen. De vensters van het pand zijn grotendeels gelijkvormig; het zijn gekoppelde vensters onder een dubbel negenruits bovenlicht met halve luiken. De voorgevel aan de straatzijde (zuid) bestaat uit drie delen waarvan het middelste risaleert. In het rechter bouwdeel zijn twee vensters geplaatst. In het risalerende centrale deel zijn eveneens twee vensters geplaatst en een grote gekoppelde vensterpartij met terrasdeuren, deze laatste dateren uit de jaren vijftig van de twintigste eeuw en kwamen in de plaats van een loggia. De zijgevel van het risaliet (oost) heeft drie vensters. In het rechter terugliggende bouwdeel is een venster geplaatst. De kopse gevel aan de oostzijde bezit twee vensters. In de achtergevel (noord) is de entree geplaatst binnen een portiek onder een luifel. Aan weerszijden daarvan zijn vensters geplaatst, geheel links in de gevel bevindt zich een tweede entree met een zesruits bovenlicht. Op de verdieping zijn drie meerruits vensters geplaatst met halve luiken.

Waardering

Het woonhuis is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een woonhuis gebouwd in landelijke stijl.

Het woonhuis is vrijwel gaaf in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering.

Het woonhuis heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de daarnaast gelegen dienstwoning. Tevens heeft het woonhuis stedenbouwkundige waarde vanwege de beeldbepalende ligging aan de Oranje Nassaulaan.

Tags: gebouwen, woonhuizen,woonhuis,woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Malgre Tout: woonhuis
location_on Monumenten Kaart rond Warmond

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt