Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Heilig Hartbeeld in Vught

Huize Steenwijk
Boxtelseweg 58
5261 NE, Vught (Gemeente Vught)
Noord Brabant
Bouwjaar: 1900
Publicatie: 20020510
Rijksmonument ID: 521297
Type: Overig
Bekijk wikipedia

Omschrijving van Heilig Hartbeeld

Inleiding

Het Neo-Gotische HEILIG HARTBEELD is gelegen in het park bij "Huize Steenwijk", tegenover de hoofdingang van het klooster. Het Heilig Hartbeeld dateert waarschijnlijk uit de bouwtijd van het klooster, het eerste decennium van de 20ste eeuw.

Omschrijving

Het Heilig Hartbeeld heeft een sokkel met een driedelige opbouw en een octogonale plattegrond. De sokkel is opgebouwd uit een achtzijdige basis met een schuine geprofileerde afdekking. Hierboven een achtzijdig middengedeelte met in de zijden ondiepe casementen. Hierboven een uitkragend bovengedeelte, waarop het Heilig Hartbeeld is geplaatst. De ranke, zegenende Christusfiguur is gekleed in een sterk geplooid gewaad.

Waardering

Het Heilig Hartbeeld behorend bij het klooster "Huize Steenwijk" is van algemeen belang. Het Heilig Hartbeeld bezit als onderdeel van het kloostercomplex cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van het belang van de katholieke congregaties in Noord-Brabant aan het begin van deze eeuw. Het Heilig Hartbeeld bezit kunsthistorische waarde als voorbeeld van de Neo-Gotische beeldhouwkunst, karakteristiek voor de decoraties van katholieke kloostercomplexen aan het begin van deze eeuw. Het Heilig Hartbeeld is tot slot van belang vanwege de gaafheid.

Tags: losse objecten, ed.,gedenkteken,gedenkteken,voorwerpen op pleinen ed.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Heilig Hartbeeld
location_on Monumenten Kaart rond Vught

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt