Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Complex H. Dionijsius: graf Willy de Beer in Tilburg

Complex H. Dionijsius
Goirkestraat 68
5046 GL, Tilburg (Gemeente Tilburg)
Noord Brabant
Bouwjaar: 1924
Architect: L. Petit
Publicatie: 20020521
Rijksmonument ID: 521054

Omschrijving van Complex H. Dionijsius: graf Willy de Beer

Inleiding

GRAF Willy de Beer uit 1924, door steenhouwer/beeldhouwer L. Petit (signering op zerk). Het graf, genummerd D/02, is gemaakt voor: Willy de Beer(*30-8-1903 +14-1-1924).

Op haar bidprentje staat verder nog haar volledige naam: Wilhelmina Johanna Antoinette Maria de Beer, geboren in Tilburg, gestorven in Scheveningen na een langdurig en smartelijk doch voorbeeldig gedragen lijden.

Omschrijving

Het graf heeft een roodgranieten Art-Deco portico, die voorzien is van een kruis. In de portico een witmarmeren beeld van een schrijdende jonge vrouw, neerkijkend op de zwartgranieten zerk met grafschrift.

Waardering

Het object is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van de ontwikkeling van het katholicisme in de negentiende eeuw, in het bijzonder de stichting van kerken ter plaatse van oudere schuurkerken en de katholieke grafcultuur. Het heeft ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel, het kerkhof aan de Goirkestraat, dat cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig van nationaal belang is; tevens wegens de situering, verbonden met de ontwikkeling van de stad en de bijzondere betekenis van het complex voor het aanzien van de stad.

Tags: losse objecten, ed.,graf,begraafplaats en -onderdl,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Complex H. Dionijsius: graf Willy de Be…
location_on Monumenten Kaart rond Tilburg

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!