Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Erfscheiding rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting" in Egmond Aan Zee

Voorstraat 41
1931 AH, Egmond Aan Zee (Gemeente Bergen)
Noord Holland
Bouwjaar: 1937
Architect: Kees Elffers
Publicatie: 20010611
Rijksmonument ID: 515970
Type: Overig

Omschrijving van Erfscheiding rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting"

Omschrijving

De ERFSCHEIDING rond het terrein van het complex "Prins Hendrikstichting" bestaat aan de noord-, west-, en oostzijde uit een laag gemetseld muurtje als basement en een witte stalen reling, onderbroken door gemetselde toegangspartij en aan de Voorstraat, de Prins Hendrikstraat en de Pieter Schotsmanstraat.

De hoofdentree tot het terrein, recht tegenover de hoofdingang, bestaat uit een ca. 2.50 meter hoog stalen hek tussen twee concaaf gemetselde witgeschilderde muurtjes van circa 3 meter hoogte met een zwartgeschilderde plint. Op elke pijler rust een ijzeren lantaarn en op de muren is de naam van het gebouw aangebracht. Aan de Prins Hendrikstraat is een gelijkvormige entreepartij, die echter minder hoog (ca. 1.50 meter) is. Links van deze entree is een eenvoudig, klein dienstgebouw in de erfscheiding opgenomen onder een asymetrisch zadeldak.

Aan de zijde van de Pieter Schotsmanstraat bevindt zich een eveneens lage entreepartij met hekwerk, maar in dit geval met een convexe vorm (gezien vanaf de openbare weg).

Waardering

De erfscheiding, behorende bij het complex "Prins Hendrikstichting" uit 1937 naar ontwerp van Corn. Elffers, bestaande uit alle genoemde onderdelen, is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex.

Tags: losse objecten, ed.,erfscheiding,erfscheiding,voorwerpen op pleinen ed.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Erfscheiding rond het terrein van het c…
location_on Monumenten Kaart rond Egmond Aan Zee

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt