Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Sculptuur, onderdeel van het complex Onder Dak in Haarlem

Kleverlaan 106
2023 JK, Haarlem (Gemeente Haarlem)
Noord Holland
Bouwjaar: 1921-1923
Publicatie: 19991116
Rijksmonument ID: 513284
Type: Overig
Bekijk wikipedia

Omschrijving van Sculptuur, onderdeel van het complex Onder Dak

Omschrijving

SCULPTUUR, gelegen in het midden van het bij het woningbouwcomplex "Onder Dak" ontworpen openbare plantsoen, dat ten zuiden van de Kleverlaan is gelegen.

De sculptuur die ter herinnering aan de bouw is geplaatst, is in totaliteit circa 1.80 meter hoog en bestaat uit een achtzijdige bakstenen sokkel van circa 0.80 meter hoogte met daarop een circa 1.00 meter hoog natuurstenen beeld. Dit natuurstenen beeld is in hoofdvorm eveneens achtzijdig en geeft vier figuren weer die schuilen onder paddestoelen. In het oostelijk vlak van het beeld is een schuilende mannelijke figuur met ramshoorns afgebeeld. In het noordelijke vlak is een naakte vrouwelijke figuur die schuilt afgebeeld. In het westelijke vlak is de schuilende figuur een kabouterachtige en in het zuidelijk vlak wederom een naakte vrouwelijke figuur. In de achtzijdige plint van het natuurstenen beeld staat in de noordelijke zijde de inscriptie: "Schultsz. Amsterdam".

Waardering

Sculptuur, geplaatst ter herinnering aan de bouw van het woningbouwcomplex "Onder Dak" en zodoende onderdeel uitmakend van het woningbouwcomplex, van algemeen belang vanwege kunst- en sociaal-historische waarde alsmede van belang vanwege de beeldbepalende ligging in het bij het woningbouwcomplex ontworpen openbare plantsoen.

Tags: losse objecten, ed.,gedenkteken,gedenkteken,voorwerpen op pleinen ed.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Sculptuur, onderdeel van het complex On…
location_on Monumenten Kaart rond Haarlem

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!