Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Gebouw in Laren

Zevenenderdrift 55
1251 RB, Laren (Gemeente Laren)
Noord Holland
Bouwjaar: 1920-1921
Publicatie: 19981103
Rijksmonument ID: 511259
Type: Gebouw

Omschrijving van gebouw

Inleiding

GARAGE, onderdeel uitmakend van het complex van atelierwoning en garage aan de Zevenenderdrift te Laren, gebouwd in 1922 naar ontwerp van architect W. Hamdorff. De garage is gelegen aan de zijde van de Lage Vuurscheweg.

Omschrijving

Garage op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit gepotdekselde delen en afgesloten door een zadeldak. In de noordgevel bevinden zich de garagedeuren, waarvan de linkerbovenhoek is afgeschuind ten behoeve van de dakhelling. Aan de rechterzijde van de deuren wordt deze afschuining herhaald door een parallel met de dakrand lopende balk. Deze loopt boven de deur door en buigt om en vormt zo een driehoek aan de rechterzijde boven de deuren. De driehoek is dichtgezet met glas, door diagonale roeden onderverdeeld.Boven de deuren en de schuine balk is de gevel gepotdekseld. De driehoek die ter rechterzijde wordt gevormd door deur en schuine balk is opgevuld met metselwerk, de onderste laag in siermotief van rode baksteen.

Waardering

De garage is van algemeen belang als onderdeel van het complex van atelierwoning en garage aan de Zevenenderdrift te Laren.

Tags: gebouwen, woonhuizen,garage(g),opslag,handel,kant.,opsl, transp.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar gebouw
location_on Monumenten Kaart rond Laren

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!