Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Graf van Onno Sickinghe in Zeist

Bergweg 21
3701 JJ, Zeist (Gemeente Zeist)
Utrecht
Bouwjaar: 1883
Publicatie: 19990902
Rijksmonument ID: 510198

Omschrijving van Graf van Onno Sickinghe

Omschrijving complexonderdeel 3

In neoclassicistische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT op de eerste algemene begraafplaats te Zeist, gelegen in vak E, nummer 81. Blijkens inscriptie is het monument opgericht ter nagedachtenis aan Onno, geboren 7 juli 1883 en gestorven 14 mei 1887. Het gaat hier om Onno Sickinghe. In hetzelfde graf is ook Jonkvrouwe Ottelina Cornelia Sickinghe (1886-1918) bijgezet.

Het monument bestaat uit een hardstenen postament met daarop een marmeren urn met een doek. Op de voorzijde van het postament is een marmeren ovale tekstplaat aangebracht met de tekst: "Hier rust onze lieveling Onno / geb. 7 juli 1883 / gest. 14 mei 1887 / De Heer heeft gegeven, de Heer heeft genomen, de naam des Heeren zij geloofd". De gesluierde urn is een in de negentiende eeuw veel gebruikt doodssymbool voor kindergraven.

Waardering complexonderdeel 3

Het grafmonument van Onno Sickinghe behorend bij de eerste algemene Zeister begraafplaats is van cultuurhistorische waarde als bijzonder voorbeeld van de negentiende eeuwse funeraire cultuur alsmede vanwege de ensemblewaarde binnen de aanleg van het complex.

Tags: losse objecten, ed.,graf,begraafplaats en -onderdl,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Graf van Onno Sickinghe
location_on Monumenten Kaart rond Zeist

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!