Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Fietsenstalling van Bornia in Driebergen Rijsenburg

Bornia
Hoofdstraat 9
3971 KA, Driebergen Rijsenburg (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Utrecht
Bouwjaar: 1921-1923
Publicatie: 20010226
Rijksmonument ID: 509786

Omschrijving van Fietsenstalling van Bornia

Inleiding

De fietsenstalling van Bornia werd gebouwd in 1921 in neoclassicistische stijl. Het gebouwtje is gebouwd door aannemer Van Dusschoten.

Omschrijving

Door middel van een muur verbonden aan en ten noordwesten van het hoofdgebouw gelegen FIETSENSTALLING van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond onder een plat dak. Het object is witgepleisterd en rondom voorzien van een geprofileerde goot.

De voorgevel aan de noordzijde is door middel van vier Toskaanse zuilen aan elkaar gekoppeld door segmentbogen, opengewerkt als een loggia. Hierachter bevinden zich drie houten deuren met getoogde panelen. Onder de daklijst staat het jaartal MCMXXI (1921) vermeld. De voorgevel wordt bekroond door een fronton met een timpaan waarin een geprofileerd medaillon gezet is.

De linker- en rechterzijgevel bevatten twee segmentboogvormige spaarvelden. De achtergevel bevat drie segementboogvormige spaarvelden. Deze gevel wordt net als de voorgevel bekroond door een timpaan.

Waardering

De fietsenstalling is van architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype en de bouwstijl. Voorts is het object van ensemblewaarde als onderdeel van de buitenplaats Bornia.

Tags: gebouwen, woonhuizen,bijgebouw,bijgebouwen kastelen enz.,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Fietsenstalling van Bornia
location_on Monumenten Kaart rond Driebergen Rijsenburg

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt