Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Schuur in Oost Graftdijk

Oostgraftdijk 44
1487 MC, Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Noord Holland
Bouwjaar: 1900
Publicatie: 19970226
Rijksmonument ID: 506496
Type: Boerderij

Omschrijving van Schuur

Omschrijving

De SCHUUR bevindt zich aan de noordwest zijde van het hooihuis en is gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit houten delen (rabat) op bakstenen plint; aan de noordoost zijde is deze gecementeerd. De schuur bestaat uit één bouwlaag onder een zadeldak, waarvan de nok loodrecht staat op de noordwestgevel van het hooihuis, ter hoogte van de dakrand. De schuur is gedekt met rode en zwart geglazuurde rode Hollandse pannen. Het noordoostelijke dakvlak bevat een schoorsteen.

De noordoostgevel van de schuur heeft een drie-ruits raam en onder de dakrand een afwateringsplank op klossen; de noordwestgevel windveren en een makelaar; en de zuidwestgevel een twee-ruits raam met links daarvan een deuropening met niet-oorspronkelijke deur. De afwateringsplank onder de dakrand is aan deze zijde door een pvc-goot met regenpijp vervangen.

Waardering

De houten schuur is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel hoofdonderdeel van het hooihuisboerderij-complex.

Tags: agrarische gebouwen,schuur(m),boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Schuur
location_on Monumenten Kaart rond Oost Graftdijk

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt