Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Stoomgemaal Schieland in Rotterdam

Admiraliteitskade 96
3063 EH, Rotterdam (Gemeente Rotterdam)
Zuid Holland
Bouwjaar: 1888-1889
Publicatie: 20000414
Rijksmonument ID: 506426
Type: Gebouw

Omschrijving van Stoomgemaal Schieland

Inleiding

Op binnenterrein in de noordwestelijke hoek gelegen voormalige KOLENBERGPLAATS (later in gebruik genomen als garage en loods), daterend uit 1898 naar ontwerp van A. Nolen, onderdeel van het stoomgemaalcomplex Schieland.

Omschrijving

Voormalige kolenbergplaats van één bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak, opgetrokken op een rechthoekige plattegrond in dezelfde eclectische trant als het stoomgemaal (gemetselde lisenen, waterdorpels sluitstenen en lateien van natuursteen en in de zijgevel kantelen). Tussen de lisenen van het middelste geveldeel een rechthoekige garagedeur met dubbele deuren, tussen de lisenen van het linker geveldeel een oorspronkelijke entree bestaande uit houten toegangsdeur en licht getoogd bovenlicht met roedenverdeling; tussen de lisenen van het rechter geveldeel een licht getoogd venster met roedenverdeling. Zijgevels met ezelsruggen.

Waardering

Voormalige kolenbergplaats uit 1898 van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarden als historisch-functioneel onderdeel van stoomgemaal Schieland.

Tags: gebouwen, woonhuizen,garage(g),opslag,handel,kant.,opsl, transp.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Stoomgemaal Schieland
location_on Monumenten Kaart rond Rotterdam

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!