Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Met elementen van het eclecticisme gebouwd woonhuis in Gulpen

Rijksweg 79
6271 AD, Gulpen (Gemeente Gulpen Wittem)
Limburg
Bouwjaar: 1887
Publicatie: 19951030
Rijksmonument ID: 491696
Type: Woonhuis

Omschrijving van Met elementen van het eclecticisme gebouwd woonhuis

Inleiding

Met elementen van het Eclecticisme omstreeks 1887 gebouwd WOONHUIS. In 1927 werd het woonhuis verbouwd naar een ontwerp van architect H. Kremer uit Vaals en in opdracht van notaris Mostart te Gulpen. De drie dakkapellen en de erker in de achtergevel dateren uit 1927.

Omschrijving

Het halfvrijstaande woonhuis heeft een in de lengterichting geplaatste rechthoekige plattegrond, telt twee bouwlagen en wordt afgedekt met een zadeldak met tuiles du Nord pannen. Het toegepaste bouwmateriaal is baksteen en stucwerk. Symmetrische indeling frontgevel. Gestucte plint. Houten segmentboogvormige T-vensters met glas in lood bovenlichten. Houten segmentboogvormige deur met glas in lood bovenlicht. Rond de vensters en de deur zijn stucomlijstingen aangebracht. Onder de dakrand bevindt zich een decoratieve stucrand. In de achtergevel in de eerste bouwlaag een halfronde erker met plat dak.

Dit architectuurhistorische waarde vanwege de streekgebonden architectuur en de toegepaste ornamentiek. Het woonhuis is van algemeen belang op grond van de architectonische gaafheid en de regionale zeldzaamheid.

Tags: gebouwen, woonhuizen,woonhuis,woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Met elementen van het eclecticisme gebo…
location_on Monumenten Kaart rond Gulpen

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt