Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Brouwerij in Hilvarenbeek

Vrijthof 20
5081 CB, Hilvarenbeek (Gemeente Hilvarenbeek)
Noord Brabant
Publicatie: 19940126
Rijksmonument ID: 469277

Omschrijving van Brouwerij

De BROUWERIJ heeft een rechthoekige plattegrond met daarop een bouwlaag, en is gedekt door een met rode pannen belegd zadeldak; de zijgevel aan de St. Sebastiaanstraat is gecementeerd en bevat rechts naast een kleine houten deur een tweelicht met kruisroede; links van de deur een drielicht, en eveneens aan die zijde een smal venster; de rechter zijgevel heeft een boogvormig beƫindigd houten zolderluik en een oculus in de top met daarin een houten vulling, waarop het embleem (de roos) van de brouwerij.

De indeling van de brouwerij is als volgt: aan de zijde van het Vrijthof bevindt zich de lagerkelder met houten toegangsdeuren, troggewelfjes en stenen trap naar de bottelruimte; boven deze lagerkelder is de zgn. moutzolder aangebracht; achter de bottelruimte twee boven elkaar gelegen brouwzalen.

Aan apparatuur en voorzieningen bevat de brouwerij in de bottelruimte een aantal electromotoren en aandrijfmechanismen; in de brouwzalen op de b.g. de in steen gemetselde koperen brouwketels van 20 HL en 12 HL met aftapkranen en stookgaten, een waterput en pomp, en in de bovenste brouwzaal een zinken koelschip van 32 HL en de bierpomp.

Tags: gebouwen, woonhuizen,industrie,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Brouwerij
location_on Monumenten Kaart rond Hilvarenbeek

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt