Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Hoeve in Nuth

Stationstraat 312
6361 BH, Nuth (Gemeente Nuth)
Limburg
Bouwjaar: 1750 (vakwerk) 1840 (schoon metselwerk)
Publicatie: 19850716
Rijksmonument ID: 46804
Type: Boerderij

Omschrijving van Hoeve

Ten dele uit 1750 (vakwerk), ten dele uit 1840 (schoon metselwerk) daterende gesloten Limburgse HOEVE met verdieping bij het woongedeelte en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken.

Aan de straatzijde (zuidzijde) het in schoon metselwerk opgetrokken, drie vensterassen brede woongedeelte (nok//straat) met gepleisterde voet; in de zuidgevel hardstenen kozijnen rond de 8-ruits vensters en de dubbele paneeldeur met bovenlicht in het midden op de begane grond en hardstenen onder- en bovendorpels bij de 6-ruits vensters op de verdieping 6-ruits vensters; tegen de westgevel het aan de straatzijde in schoon metselwerk (met gepleisterde plint) opgetrokken en aan de noordzijde open, overkapte poortgebouw (nok//straat) met getoogde inrijpoort.

Aansluitend hierop aan de westzijde een vakwerkschuur (nok I straat), waarvan het vakwerk van de westgevel en een klein gedeelte van de oostgevel vervangen is door baksteen; zwart stijl- en regelwerk en wit geverfde, met leem gevulde vakken.

Aan de noordzijde een vijf traveeën lange vakwerkschuur (nok//straat) met afwisselend rechte en geknikte spantbenen; vakwerk in de zuidgevel voor een kleine gedeelte vervangen door baksteen; in de zuidgevel hoge, rechtgesloten deeldeuren en een uit de bouwtijd daterende staldeur.

Aan de oostzijde een lage in schoon metselwerk opgetrokken schuur (nok I straat) en een in schoon metselwerk opgetrokken aanbouw van het woongedeelte met verdieping (nok I straat); in de aanbouw op de begane grond een grote, gemetselde bakoven.

Tags: agrarische gebouwen,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Hoeve
location_on Monumenten Kaart rond Nuth

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!