Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Eenvoudig vakwerkhuis op L-vormige plattegrond, zonder verdieping en onder met blauwe muldenpannen gedekte zadeldaken in Cadier En Keer

Kerkstraat 165
6267 EJ, Cadier En Keer (Gemeente Eijsden Margraten)
Limburg
Bouwjaar: 19e eeuw
Publicatie: 19860619
Rijksmonument ID: 46786
Type: Boerderij

Omschrijving van Eenvoudig vakwerkhuis op L-vormige plattegrond, zonder verdieping en onder met blauwe muldenpannen gedekte zadeldaken

Eenvoudig 19e eeuws vakwerkhuis (voormalige boerderij) op L-vormige plattegrond, zonder verdieping en onder met blauwe muldenpannen gedekte zadeldaken.

De witgeverfde kopgevel aan de straat is opgetrokken in baksteen, heeft een zwarte plint en twee T-vensters in de geveltop.

De vakwerkgevels hebben een iets uitspringende, zwarte stenen plint, zwart stijl- en regelwerk, voor het merendeel witgeverfde en met leem gevulde vakken, voor een klein gedeelte met schoon metselwerk gevulde vakken en vrij kleine vensteropeningen.

In het (voormalige) schuurgedeelte drie staldeuren, een venster en onder de dakrand twee luikopeningen.

Vanwege de constructie, de hoofdvorm en de vrij bescheiden gevelopeningen een vrij gaaf en representatief voorbeeld van 19e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.

Tags: agrarische gebouwen,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Eenvoudig vakwerkhuis op L-vormige plat…
location_on Monumenten Kaart rond Cadier En Keer

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt