Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Boerderij Voorm. boerderij annex molenaarshuis in Wehe Den Hoorn

Mernaweg 29
9964 AP, Wehe Den Hoorn (Gemeente De Marne)
Groningen
Bouwjaar: 1850-1875 1875 1850-1875
Publicatie: 19850815
Rijksmonument ID: 46778
Type: Boerderij

Omschrijving van Boerderij Voorm. boerderij annex molenaarshuis

Voormalige boerderij annex molenaarshuis. Door kastanjes overschaduwd uit twee bouwlichamen samengesteld 19e eeuws complex.

Het woonhuis onder (thans gedeeltelijk met golfplaten en) leiengedekt schilddak met twee topschoorstenen; omlopende verkropte kroonlijst; hoekrisalieten.

De voorgevel symmetrisch ingedeeld: deur met sierroosters en lichtgetoogd bovenlicht met levensboom, gevat in omlijsting met hoofdgestel, waarboven dakhuis met lichtgetoogde dubbele deuren met tracering onder zadeldakje met geschulpte windveren; te weerszijden van de deur twee lichtgetoogde zesruitsschuifvensters met 1,5 steens hanekammen; de linkerzijgevel voorzien van twee dito vensters en opgeklampte deur met bovenlicht; in de rechterzijgevel twee dito vensters en deur met roosters en bovenlicht met levensboom; alle lichtgetoogd en met 1,5 steens hanekammen.

Het bedrijfsgedeelte onder pannengedekt schilddak met ongelijke schilden en uileborden; verkropte gootlijst aan voorzijde.

De aan de weg gelegen gevel voorzien van twee rechtgesloten vensters met niet oorspronkelijke verdeling en 1,5 steens hanekam, opgeklampte inrijdeuren met 1,5 steens hanekam en halfrond gesloten venster met gietijzeren tracering.

Rechter zij- en achtergevel uitgerust met staldeuren en -vensters van verschillende soort en afmeting.

Aangebouwd stookhok onder met pannen belegd zadeldakje tussen topgevels met vlechtingen en topschoorsteen; lichtgetoogd venster met 1,5 steens hanekam.

Eveneens aangebouwd schuur onder pannengedekt schilddak; opgeklampte deuren en vensters van verschillende soort en afmeting.

Tags: agrarische gebouwen,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Boerderij Voorm. boerderij annex molena…
location_on Monumenten Kaart rond Wehe Den Hoorn

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt