Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Pand bestaande uit drie bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en verschillende kelders, onder andere een werfkelder in Utrecht

Lijnmarkt 25
3511 KE, Utrecht (Gemeente Utrecht)
Utrecht
Bouwjaar: middeleeuwen (oorsprong) 19e eeuw (uiterlijk)
Publicatie: 19921215
Rijksmonument ID: 450454
Type: Woonhuis

Omschrijving van Pand bestaande uit drie bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en verschillende kelders, onder andere een werfkelder

Pand van middeleeuwse oorsprong bestaande uit drie bouwlagen, een kap loodrecht op de straat en verschillende kelders, onder andere een werfkelder.

Op de middeleeuwse situatie duiden nu nog de kelders met een hoog tongewelf, die onder de lijnmarkt doorlopen tot aan de Oudegracht, en de beide zijmuren.

Het huis zelf is ingrijpend verbouwd en bezit thans een 19e eeuws uiterlijk. Het meest opvallend hiervan is de winkelpui met karyatiden. Voorts stucplafonds en wandversiering op de verdieping en het trappehuis.

Het pand is van bouwhistorisch belang voor wat betreft de middeleeuwse delen, met name de middeleeuwse kelders, en in verband met de gehele, opmerkelijke, kelderstructuur van de Lijnmarkt. Het is van architectonisch belang voor wat betreft de 19e eeuwse voorgevel en het interieur.

Tags: gebouwen, woonhuizen,werk-woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Pand bestaande uit drie bouwlagen, een …
location_on Monumenten Kaart rond Utrecht

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!