Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee achterhuizen met kappen loodrecht op de straat en topgevels in Utrecht

Zilverstraat 38
3511 VB, Utrecht (Gemeente Utrecht)
Utrecht
Bouwjaar: 16e eeuw (opzet) 15e eeuw (muurwerk)
Publicatie: 19921209
Rijksmonument ID: 450396
Type: Woonhuis

Omschrijving van Pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee achterhuizen met kappen loodrecht op de straat en topgevels

Een in opzet 16e eeuws pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een complex huis, bestaande uit een breed voorhuis van een laag met kap evenwijdig aan de straat en twee achterhuizen met kappen loodrecht op de straat en topgevels. Dit complex bestaat thans uit de nummers Zilverstraat 34, 36 en 38.

Deze 16e eeuwse opzet is grotendeels bewaard gebleven, bij de bouw ervan is ouder muurwerk gebruikt uit de 15e eeuwse woningen.

De thans aan de hand van bouwsporen gereconstrueerde achtergevel vormt samen met die van nummer 34 een dubbel tuitgevel met ontlastingsbogen, vlechtingen, rollagen en schouders halverwege. De 16e eeuwse balklagen zij nog aanwezig.

Het pand is van architectonisch belang en tevens typerend en bepalend voor het historisch straatkarakter, met name in zijn samenhang met de panden Zilverstraat 34 en 36.

Tags: gebouwen, woonhuizen,werk-woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Pand, dat oorspronkelijk deel uitmaakte…
location_on Monumenten Kaart rond Utrecht

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!