Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Boerderij met onderkelderde hoekgeveluitbouw onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat doorloopt over de hoekgeveluitbouw in Den Dungen

Spurkstraat 49
5275 JB, Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Noord Brabant
Bouwjaar: vroeg 19e eeuw
Publicatie: 19850917
Rijksmonument ID: 329613
Type: Boerderij

Omschrijving van Boerderij met onderkelderde hoekgeveluitbouw onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat doorloopt over de hoekgeveluitbouw

Vroeg 18e eeuwse boerderij met onderkelderde hoekgeveluitbouw onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat doorloopt over de hoekgeveluitbouw.

In de rechterzijgevel met vlechtingen van de hoekgeveluitbouw, 12-ruits schuifvenster.

In de voorgevel met vlechtingen, van het hoofdgebouw deur gekoppeld aan 4-ruits venster met elk een 4-ruits bovenlicht, 6-ruits venster met luiken en zolderluik.

De linker zijgevel van het woongedeelte is vernieuwd, waarbij de kapvoet iets is opgenomen. In de linker zijgevel van het stalgedeelte 3 stalvenstertjes en een staldeur. In de rechter zijgevel (opgetrokken in kleine gele baksteen) 5 verschillende kleine vensters en een staldeur.In de achtergevel met vlechtingen, vernieuwde schuif-deeldeuren, stalvenster en in de kap opgenomen hooiluik.

Op het erf een put met mik en een in baksteen opgetrokken dwarsdeelschuur onder met stro gedekt schilddak met afhang aan korte noordzijde en met opgenomen dakvoet boven lange westzijde met 2 staldeuren, 2 stalvensters en deeldeuren.

Tags: agrarische gebouwen,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Boerderij met onderkelderde hoekgevelui…
location_on Monumenten Kaart rond Den Dungen

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!