Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Boerderij, in rode baksteen opgetrokken, van het staldeeltype met 19e-eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet en blauwe oud-hollandse pannen gedekt wolfdak; in kleine gele baksteen opgetrokken in Den Dungen

Flaas 2
5275 HH, Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Noord Brabant
Bouwjaar: waarschijnlijk laat 17e eeuw
Publicatie: 19850917
Rijksmonument ID: 329582
Type: Boerderij

Omschrijving van Boerderij, in rode baksteen opgetrokken, van het staldeeltype met 19e-eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet en blauwe oud-hollandse pannen gedekt wolfdak; in kleine gele baksteen opgetrokken

In rode baksteen opgetrokken, waarschijnlijk laat 17e eeuwse boerderij van het staldeeltype met 19e eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet en blauwe oud-hollandse pannen gedekt wolfdak; in kleine gele baksteen opgetrokken, 18e eeuwse hoekplaatsuitbouw onder afzonderlijk met riet gedekt zadeldak tegen klokgevel.

In voor- en linkerzijgevel van hoekplaatsuitbouw een 25-ruits schuifvenster met luiken; in voorgevel staafankers en ovaal zolderluchtgat. In voorgevel met vlechtingen en staafankers van woongedeelte 9-ruitsschuifvenster met luiken, deur met gedeeld bovenlicht gekoppeld aan 10-ruitsvenster met onder luik en zolderluik. In linkerzijgevel 9-ruitsschuifvenster met luiken, vernieuwd 16-ruitsvenster met luiken en in totaal 4 vernieuwde getoogde stalvensters, 3 getoogde staldeuren en een stel deeldeuren.

Achtergevel met staafankers en vlechtingen.

In rechterzijgevel 2 tweelichten met 4-ruits ramen en luiken in het woongedeelte en in totaal 4 stalvensters en 2 staldeuren in het schuurgedeelte. Indeling van woongedeelte oorspronkelijk.

Links voor het huis een put.

Zie ook K.B. dd. 18-3-1985, nr. 18

Tags: agrarische gebouwen,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Boerderij, in rode baksteen opgetrokken…
location_on Monumenten Kaart rond Den Dungen

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!