Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Voormalige Refugie van Herckenrode. Langwerpig gebouw van mergel, waarvan de lange gevels elk worden onderbroken door een vierkant torentje, beide voorzien van een steentje met 1574. in Maastricht

Kommel 25
6211 NX, Maastricht (Gemeente Maastricht)
Limburg
Bouwjaar: 1574
Publicatie: 19660630
Rijksmonument ID: 27525
Type: Gebouw

Omschrijving van Voormalige Refugie van Herckenrode. Langwerpig gebouw van mergel, waarvan de lange gevels elk worden onderbroken door een vierkant torentje, beide voorzien van een steentje met 1574.

Voormalige Refugie van Herckenrode. Langwerpig GEBOUW van mergel, waarvan de lange gevels elk worden onderbroken door een vierkant torentje, beide voorzien van een steentje met 1574. Het torentje aan de oostzijde is afgedekt door een zadeldak, afgesloten door een topgeveltje met voluten. Het westelijk torentje, dat evenals de westgevel een verhoging met speklagen bezit, heeft een kroonlijst op consoles en een tentdak. De torentjes bezitten nog hun oorspronkelijke vensters. Een deel der overige vensters van het gebouw hebben hardstenen kruiskozijnen gehad. De van oost naar west lopende tuinmuur bevat een steen met 1645 en het wapen van badis Barbara van Hinnesdael.

Tags: liefdadige instell.,sociale zorg, liefdadigh.,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Voormalige Refugie van Herckenrode. Lan…
location_on Monumenten Kaart rond Maastricht

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!