Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Concordia. Oorspronkelijk een patriciër woning uit 1762. Vanaf 1887, is het huis in bezit van de Rooms Katholieke Leesvereniging. De naam Concordia heeft betrekking op de in 1902 in de tuin aangebouwde schouwburgzaal. Huis uit 1762 met gevel onder verdiepte kroonlijst, met Lodewijk XIV consoles versierde middenpartij. Gesneden deur in vroege Lodewijk XV-vormen. Binnen is een gesneden trapleuning in Lodewijk XV stijl. in Gouda

star star star star (1)
Westhaven 27
2801 PJ, Gouda (Gemeente Gouda)
Zuid Holland
Bouwjaar: 1762
Publicatie: 19660328
Rijksmonument ID: 16968
Type: Gebouw

Omschrijving van Concordia. Oorspronkelijk een patriciër woning uit 1762. Vanaf 1887, is het huis in bezit van de Rooms Katholieke Leesvereniging. De naam Concordia heeft betrekking op de in 1902 in de tuin aangebouwde schouwburgzaal. Huis uit 1762 met gevel onder verdiepte kroonlijst, met Lodewijk XIV consoles versierde middenpartij. Gesneden deur in vroege Lodewijk XV-vormen. Binnen is een gesneden trapleuning in Lodewijk XV stijl.

PAND met gevel onder verdiepte kroonlijst, met Lod.XIV consoles versierde middenpartij. Gesneden deur in vroege Lod.XV-vormen. Inwendig: gesneden trapleuning Lod.XV.

Tags: liefdadige instell.,sociale zorg, liefdadigh.,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Concordia. Oorspronkelijk een patriciër…
location_on Monumenten Kaart rond Gouda

Recensies (1)
    Concordia. Oorspronkelijk een patriciër woning uit 1762. Vanaf 1887, is het huis in bezit van de Rooms Katholieke Leesvereniging. De naam Concordia heeft betrekking op de in 1902 in de tuin aangebouwde schouwburgzaal. Huis uit 1762 met gevel onder verdiepte kroonlijst, met Lodewijk XIV consoles versierde middenpartij. Gesneden deur in vroege Lodewijk XV-vormen. Binnen is een gesneden trapleuning in Lodewijk XV stijl. Concordia. Oorspronkelijk een patriciër woning uit 1762. Vanaf 1887, is het huis in bezit van de Rooms Katholieke Leesvereniging. De naam Concordia heeft betrekking op de in 1902 in de tuin aangebouwde schouwburgzaal. Huis uit 1762 met gevel onder verdiepte kroonlijst, met Lodewijk XIV consoles versierde middenpartij. Gesneden deur in vroege Lodewijk XV-vormen. Binnen is een gesneden trapleuning in Lodewijk XV stijl.
    Westhaven 27, Gouda, Zuid Holland, NL
  • star star star star
    3
    De bijgevoegde gevelfoto (wit met 2 toegangsdeuren) hoort niet bij dit pand, maar bij een ander pand op de Westhaven. De tuinzaal (indertijd schouwburgfunctie) is ontworpen door architect Dessing uit Gouda.