Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Oude Pastorie in Beek

star star star star (2)
Oude Pastoriestraat
6190 AA, Beek (Gemeente Beek)
Limburg
Bouwjaar: vermoedelijk 12e eeuw
Publicatie: 19670314
Rijksmonument ID: 8756
Type: Woonhuis
Bekijk wikipedia

Omschrijving van Oude Pastorie

In het weiland t.o. Nr 4 de z.g. Oude Pastorie. Bakstenen gebouw van twee vleugels haaks op elkaar; gevelsteen 1781. Om het gebouw sporen van omgrachting, overblijfsel van de voormalige Vroenhof, zetel der heerlijkheid.

Tags: gebouwen, woonhuizen,woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Oude Pastorie
location_on Monumenten Kaart rond Beek

Recensies (2)
  Oude Pastorie Oude Pastorie
  Oude Pastoriestraat, Beek, Limburg, NL
 • star star star star
  3
  Was vandaag hier voor het eerst. Vriendelijke bediening. Goede lunchkaart maar salades wat aan de dure kant. Thee met 3 proeverijtjes, ook. 6.50 euro vond ik veel te veel,voor het gebodene. Jammer, wel een fijne locatie.
 • Oude Pastorie Oude Pastorie
  Oude Pastoriestraat, Beek, Limburg, NL
 • star star star star
  5
  Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat. Tussen Beek en Neerbeek staat nu Gasterij de "Oude Patorie" te pronken. De eerste indruk ervan is goed, héél goed, kun je wel zeggen. De eerste indruk is gewoon ‘WOW’. Ook al is nog niet alles af, het plaatje is nog mooier dan je je hebt voorgesteld, zo leert een rondgang door het gebouw. Exterieur en interieur zijn top. De gebruikte, duurzame materialen, met veel hout en mooie authentieke details maken het tot een compleet nieuw landschapselement. Je kunt een 3-tal vergaderruimtes boeken en ook de speciaal voor kinderen ingerichte ‘snuffelhoek’ is een echte aanrader om door kinderen ontdekt te worden. Voeg daarbij de vriendelijke, open ontvangst en bediening en een menukaart die gelijk indruk maakt, dan zeg je nog een keer WOW. De prijzen zijn heel vriendelijk en er worden veel hartige en smakelijke streekgerechten aangeboden. Zodra de terrassen achterom klaar zijn is dit een fijne plek om in een relaxte sfeer van een hapje en een drankje te genieten. Ook is de locatie een prachtige uitvalsbasis voor vele wandelingen door de omgeving. Gasterij de Oude Pastorie is nu al een aanwinst en aanrader in de gemeente Beek. Voor wat de openingstijden betreft:: woensdag en donderdag van 11.00 uur tot 18.00 uur vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur.