Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Nieuw Rhodenrijs in Rotterdam

Delftweg 166
3046 NC, Rotterdam (Gemeente Rotterdam)
Zuid Holland
Bouwjaar: 1933
Publicatie: 20030423
Rijksmonument ID: 527168
Type: Overig

Omschrijving van Nieuw Rhodenrijs

Inleiding

Gemetselde BOOGBRUG met smeedijzeren TOEGANGSHEK toegang verlenend tot de oprijlaan van het complex Nieuw Rhodenrijs, in traditionalistische trant in 1933 door P.C. Pouderoyen ontworpen.

Omschrijving

De brede, massief gemetselde rondboogbrug heeft aan weerszijden hoge borstweringen in een sierlijke boog overgaand in de hoger opgetrokken gemetselde hekpijlers bekroond door eenvoudige smeedijzeren lantaarns. De borstweringen en de pijlers zijn afgedekt met grote vierkante, blauw geglazuurde tegels. Aan weerszijden van de hekpijlers loopt het hek tot de oever van de sloot door in een gemetselde muur met op de uiteinden hoge houten vlaggenmasten. Naast de zuidelijke hekpijler is rechtsboven met smeedijzeren letters de naam van het landgoed 'Nieuw Rhodenrijs' aangebracht. Het dubbele hek is aan de bovenzijde voorzien van smeedijzeren krulwerk in de hekdeuren.

Waardering

Gemetselde boogbrug met smeedijzeren toegangshek als historisch functioneel onderdeel van het complex Nieuw Rhodenrijs van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt.

Tags: losse objecten, ed.,toegangshek,erfscheiding,voorwerpen op pleinen ed.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Nieuw Rhodenrijs
location_on Monumenten Kaart rond Rotterdam

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt