Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Bakstenen karschop in Sint Michielsgestel

Sterrenbos 2
5271 TS, Sint Michielsgestel (Gemeente Sint Michielsgestel)
Noord Brabant
Bouwjaar: ca. 1900
Publicatie: 20040112
Rijksmonument ID: 526841
Type: Boerderij

Omschrijving van Bakstenen karschop

Inleiding

Bakstenen KARSCHOP, behorend bij het landgoed Sterrebos, gelegen dwars achter de achtergevel van de boerderij, daarvan gescheiden door een zandweg. Opgetrokken in Ambachtelijk traditionele trant, XIX.

Omschrijving

Dwarsgeplaatste bakstenen karschop met gepotdekselde geveltoppen en zadeldak met rode Hollandse golfpannen. Houten windveren. Twee houten luikjes in de rechter zijgevel, die sporen van bepleistering draagt, wijzen op gelijktijdig gebruik als varkensschuur en/of paardenstal. De oorspronkelijk open stalling is afgedicht met golfplaat.

Waardering

Het KARSCHOP uit XIX is van algemeen belang. Het object heeft cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een karschop, behorend bij een boerderij op een landgoed. Het heeft architectuurhistorische waarde vanwege de in- en uitwendig betrekkelijk gaaf behouden hoofdstructuur en het traditionele materiaalgebruik. Het object maakt samen met een landhuis, een bijbehorende tuinfolly, een boerderij en een bakhuis deel uit van het landgoed Sterrebos, waardoor het ensemblewaarde met grote landschappelijke betekenis heeft.

Tags: agrarische gebouwen,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Bakstenen karschop
location_on Monumenten Kaart rond Sint Michielsgestel

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt