Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Graf begraafplaats in Tilburg

Bredaseweg 45
5038 NA, Tilburg (Gemeente Tilburg)
Noord Brabant
Bouwjaar: 1901
Publicatie: 20020521
Rijksmonument ID: 525889

Omschrijving van graf begraafplaats

Inleiding.

Op de 'kinderafdeling' van de katholieke begraafplaats aan de Bredaseweg staat het GRAFMONUMENT voor G.L.F.W. Mutsaerts, omstreeks 1901 vervaardigd door L. Petit.

Omschrijving.

Grafmonument bestaande uit een gebeeldhouwde figuur op een rotspartij. Op een hardstenen basis is een witmarmeren gebeeldhouwde rotspartij geplaatst waarop op de voorzijde tevens enkele bloemenranken en een cartouche. Op het cartouche het opschrift 'Gustave / Louis / Frans / Willem'. Op de rotspartij een boomkruis met aan de voet eikenbladeren Een kleine engel, met het hoofd opgeheven, hangt met twee handen een lauwerkrans om het kruis. Op de basis het opschrift'Geb. 31 aug. 1901 / overl. 21 nov. 1901'. Rechtsonder de signatuur 'L. Petit'.

Waardering.

Het monument is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de katholieke grafcultuur en tevens vanwege de typologie en de uniciteit van het object. Bovendien is het van belang als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang is als de eerste katholiekenbegraafplaats in Tilburg.

Tags: losse objecten, ed.,grafmonument,begraafplaats en -onderdl,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar graf begraafplaats
location_on Monumenten Kaart rond Tilburg

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt