Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Voormalige ververijen in Hilversum

Groest 104
1211 EE, Hilversum (Gemeente Hilversum)
Noord Holland
Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw
Publicatie: 20020510
Rijksmonument ID: 522690

Omschrijving van Voormalige ververijen

Inleiding

Voormalige VERVERIJEN , behorende tot het fabriekscomplex 'Groest 104-106', gebouwd in de negentiende eeuw in Neo-Renaissancistische bouwtrant en beeldbepalend gesitueerd aan de westzijde van de Groest in het centrum van Hilversum. De voormalige ververijen zijn naar achteren geplaatst, ten zuiden van het voormalige fabrieksgedeelte.

Omschrijving

Voormalige ververijen, in één pand, opgetrokken op een rechthoekige plattegrond ter hoogte van één bouwlaag onder zadeldak met de noklijn haaks op de weg en bedekt met zwarte Hollandse pannen. De baksteen buitengevels zijn gepleisterd. De bakgoot steunt op ijzeren schoren. De noordgevel bevat ijzeren rondboogvensters en houten deuren. De oostgevel is blind. De westgevel bevat enkele, deels dichtgezette openingen. De zuidgevel grenst aan Groest 110.

Waardering

Het pand waarin zich ververijen bevonden is van algemeen belang wegens architectuur-, cultuurhistorische alsmede typologische waarde als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van ververijen en als functioneel-ruimtelijk onderdeel van het fabriekscomplex 'Groest 104-106' in Neo-Renaissancistische bouwtrant uit de negentiende eeuw, beeldbepalend gesitueerd aan de westzijde van de Groest in het centrum.

Tags: gebouwen, woonhuizen,ververij,industrie,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Voormalige ververijen
location_on Monumenten Kaart rond Hilversum

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt