Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Grafkruis van A.M. Barten in Beers Nb

Kerkeveld 2
5437 BH, Beers Nb (Gemeente Cuijk)
Noord Brabant
Bouwjaar: ca. 1881 1881 ca. 1881
Publicatie: 20010627
Rijksmonument ID: 521396
Type: Kerk

Omschrijving van Grafkruis van A.M. Barten

Inleiding

Aan de oostelijke zijde van de R.K. H.Lambertuskerk te Beers staat op het kerkhof het GRAFKRUIS van A.M. Barten, daterend uit omstreeks 1881.

Omschrijving

In het gelobde hardstenen kruis staat de inscriptie: "Bid / voor de ziel / van zaliger / Anna Maria / Barten / dochter van / wijlen / Antoon Barten / en Anna Maria Coenen / geboren te Beers den 2 maart 1816 / en aldaar in hare laatste ziekte / meermalen gesterkt met de genademiddelen / van onze moeder de / Heilige Kerk / overleden / den 16 februarij 1881 / R.I.P."

Waardering

Het grafkruis is van algemeen belang. Het geheel heeft cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van de ontwikkeling van het katholicisme en de daarmee samenhangende devoties in het zuiden en is tevens van belang als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van het grafmonument. Het heeft architectuurhistorisch belang door de bijzondere vormgeving en detaillering. Het heeft ensemblewaarden vanwege de bijzondere situering, verbonden met de ontwikkeling van Beers. Het is van belang vanwege de typologische zeldzaamheid.

Tags: kerkelijke gebouwen,calvarieberg,kerk en kerkonderdeel,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Grafkruis van A.M. Barten
location_on Monumenten Kaart rond Beers Nb

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!