Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Woningblok van 32 woningen in Haarlem

Anslijnstraat 5
2013 EC, Haarlem (Gemeente Haarlem)
Noord Holland
Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem
Publicatie: 19991116
Rijksmonument ID: 513337
Type: Woonhuis

Omschrijving van Woningblok van 32 woningen

Omschrijving

Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit twee├źndertig woningen over de gehele oostzijde van de Anslijnstraat. Het symmetrische blok staat op langwerpig grondplan dat door regelmatige afwisseling van vooruitspringende en terugliggende onderdelen aan voorzijde (straatzijde) en achterzijde slingerend van karakter is. Het blok bevat aan de straatzijde vijf vooruitspringende partijen met risalieten waarvan de gootlijst ononderbroken is. Deze partijen zijn achtereenvolgens geplaatst op beide hoeken, in het centrum en tussen het centrum en de hoeken. De centrale partij is dubbel van samenstelling en bevat vier woningen. De overige vooruitspringende partijen bevatten elk twee woningen. De terugliggende partijen bevatten in totaal zes risalieten met doorbroken gootlijst en verdiepingloze uitbouw die aan weerszijden van de dubbele centrale middenpartij eveneens paarsgewijs zijn geplaatst.

Voor het overige heeft dit zich door de grootste lengte van de andere blokken onderscheidende woningblok dezelfde kenmerken als genoemd in de algemene complexbeschrijving.

Waardering

Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige ensemblewaarde als functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe naar ontwerp van J.B. van Loghem.

Tags: gebouwen, woonhuizen,woonhuis,woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Woningblok van 32 woningen
location_on Monumenten Kaart rond Haarlem

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt