Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Groep grafmonumenten in Hulst

Zoutestraat 45
4561 XA, Hulst (Gemeente Hulst)
Zeeland
Bouwjaar: 1870-1900
Publicatie: 19980428
Rijksmonument ID: 509693

Omschrijving van Groep grafmonumenten

Inleiding

Als gebied B omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats. Het terrein omvat een door bomen omzoomd laantje met oostelijk een reeks grote en monumentale graven in eclectische of classicistische trant, rug aan rug met de graven in gebied A. Aan de westzijde van het laantje bevindt zich een reeks iets eenvoudigere grote monumenten die voor een deel wat jonger zijn dan de oostelijk gelegen exemplaren. Deze iets eenvoudigere monumenten vormen een overgang naar het meer eenvoudige deel van de begraafplaats dat niet onder de bescherming valt.

Omschrijving

Tot de grafmonumenten aan de oostzijde van het laantje behoren een aantal exemplaren met verhoogde voetplaten waarop een verhoogde, liggende grafsteen is aangebracht. Achter de grafsteen staat in veel gevallen het eigenlijke staande monument met onder meer zuil- en frontondecoraties en voorzien van inscriptieplaten in marmer.

De graven aan de westzijde van het laantje bezitten veelal lagere en eenvoudigere monumenten of inscriptieplaten.

Waardering

Groep grafmonumenten van algemeen belang als karakteristiek, samenstellend complexonderdeel. Het vormt tevens de overgang van het meest monumentale deel van de begraafplaats naar het meer eenvoudige gedeelte en bezit als zodanig ensemblewaarde.

Tags: losse objecten, ed.,grafmonument,begraafplaats en -onderdl,...

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Groep grafmonumenten
location_on Monumenten Kaart rond Hulst

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt