Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Woonhuis behorend tot het hooihuisboerderij-complex in Oost Graftdijk

Oostgraftdijk 44
1487 MC, Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Noord Holland
Bouwjaar: 1900
Publicatie: 19970226
Rijksmonument ID: 506487
Type: Woonhuis

Omschrijving van Woonhuis behorend tot het hooihuisboerderij-complex

Omschrijving

Het WOONHUIS behorend tot het hooihuisboerderij-complex en gebouwd op rechthoekige plattegrond, is opgetrokken uit baksteen en bestaat uit één bouwlaag onder zadeldak, waarvan de nok loodrecht staat op die van de schuur. Het dak is bedekt met zwart geglazuurde rode Hollandse pannen en is langs de onderzijde voorzien van een goot met houten lijst.

De korte zijden van het pand (de zuidwestzijde grenzend aan het kanaal, de noordoostzijde aan de straat Oost-Graftdijk) zijn gecementeerd en voorzien van gesneden windveren en verticaal beschot met dubbel venster in de geveltop. De zuidwestzijde heeft ter hoogte van de begane grond een schuifraam en een later vergrote vensterpartij; de noordoostzijde drie ramen, waarvan het rechter korter is door de situering boven een kelder.

De lange gevel aan de zuidoostzijde heeft twee ramen, de gevel aan de noordwestzijde drie kelderramen en ter hoogte van de begane grond een deur met stoep en vier vensters van verschillend formaat (het meest westelijke is vergroot).

Waardering

Het woonhuis is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het hoohuisboerderij-complex.

Tags: gebouwen, woonhuizen,woonhuis,woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Woonhuis behorend tot het hooihuisboerd…
location_on Monumenten Kaart rond Oost Graftdijk

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt