Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Brouwerij: woonhuis in Hilvarenbeek

Vrijthof 20
5081 CB, Hilvarenbeek (Gemeente Hilvarenbeek)
Noord Brabant
Publicatie: 19940126
Rijksmonument ID: 469281
Type: Woonhuis

Omschrijving van Brouwerij: woonhuis

Het poortgedeelte sluit aan tegen de zijgevel van een kleine teruggerooide rechthoekige aanbouw van het WOONHUIS; deze aanbouw kent een bouwlaag onder zadeldak met gesmoorde pannen belegd; aan de Vrijthof-zijde kent deze aanbouw een tweelicht onder gebogen bovendorpel; in de gepleisterde zijgevel een rechthoekig venster met kruisroede; de goot is geplaatst op een gemetselde muizentand; diverse staafankers in de zijgevel.

Het eigenlijke woonhuis, een zgn. Kempisch verdiepingshuis, eveneens op rechthoekige plattegrond, en met twee bouwlagen, waarvan de voorzijde hoog, en de achterzijde laag is, is gedekt door een zadeldak waarop gesmoorde pannen; tegen de achtergevel een lage diepe aanbouw.

De gevel kent een symmetrische indeling waarin de deur met bovenlicht in het midden en aan beide zijden twee schuifvensters met glas-in-lood in de bovenlichten; op de verdieping vijf stolpvensters met glas-in-lood in de bovenlichten; geprofileerde gootlijst; in de linker zijgevel (die maar voor een deel vrij staat) een smal venster met glas-in-lood bovenlicht op de b.g., en op de verdieping een schuifraam.

Tags: gebouwen, woonhuizen,woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Brouwerij: woonhuis
location_on Monumenten Kaart rond Hilvarenbeek

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt