Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Oosttwentse boerderij met schuur in Vasse

Hooidijk 35
7661 RA, Vasse (Gemeente Tubbergen)
Overijssel
Bouwjaar: eind 19e of begin 20e eeuw
Publicatie: 19861007
Rijksmonument ID: 46926
Type: Boerderij

Omschrijving van Oosttwentse boerderij met schuur

Mooi aan een zandweg tussen hoog geboomte gelegen eind 19e-/begin 20e-eeuwse traditionele oosttwentse BOERDERIJ. De boerderij vormt een geheel met de aan de overzijde van de zandweg gelegen eveneens beschermde eind 19e-/begin 20e-eeuwse schuur Hooidijk 37.

Uit baksteen opgetrokken boerderij met middenlangsdeel onder een met pannen gedekt zadeldak tussen met hout beschoten topgevels, waaronderlangs een rand even uitgemetselde tandlijstjes; schoorsteen op de scheiding van woon- en bedrijfsgedeelte; windveren met stiepeltekens in de vorm van een rijksappel; staafankers.

In de voorgevel twee rechtgesloten vierruitsramen, lichtgetoogde opgeklampte deur met bovenlicht en twee dito zesruitsschuiframen; in de achtergevel teruggeplaatste dubbele deeldeuren onder kofbogig-gesloten overhuiving; onder de overhuiving respectievelijk in de zijbeuken rechtgesloten staldeuren. De detaillering der zijgevels, met uitzondering van de staldeuren en de vierruitsvensters, niet meer oorspronkelijk.

Eind 19e-/begin 20e-eeuwse boerderij van belang wegens de mooie ligging, de traditionele oosttwentse architectonische vormgeving en de relatie tot de eveneens beschermde ertegenover gelegen schuur.

Tags: agrarische gebouwen,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Oosttwentse boerderij met schuur
location_on Monumenten Kaart rond Vasse

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!