Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Boerderij met zijbaander en voorhuis onder schilddak in Ruinerwold

Dijkhuizen 6
7961 AK, Ruinerwold (Gemeente De Wolden)
Drenthe
Bouwjaar: 1860
Publicatie: 19850712
Rijksmonument ID: 46880
Type: Boerderij

Omschrijving van Boerderij met zijbaander en voorhuis onder schilddak

19e eeuwse boerderij met zijbaander. Het door geschoren linden overschaduwde dwarsgeplaatste voorhuis onder pannengedekte schilddak met twee hoekschoorstenen met bord is voorzien van deur met sierroosters en bovenlicht met snijraam, gevat in omlijsting met entablement, zesruitsschuifvensters, liggende zoldervensters en getraliede keldervensters; eenvoudige verkropte kroonlijst, goot op klossen, staafankers, plint.

Het gedeeltelijk met hout beschoten bedrijfsgedeelte, waarin opgenomen woonruimte, wordt gedekt door een deels pannen, deels rieten wolfdak en is uitgerust met opgeklampte en gepaneelde deuren met bovenlicht,- zesruitsschuifvensters, baander- en staldeuren en halfrondgesloten stalvensters met gietijzeren tracering; vlechtingen, staafankers.

Op het door een fraai 19e eeuws gietijzeren hek van de weg gescheiden gedeeltelijk keitjes bestrate erf een op een bakstenen fundament opgetrokken houten schuur onder pannengedekt zadeldak met windveren en bakstenen; en deels met hout beschoten, jonger bakhuis annex varkensstal onder pannengedekt zadeldak, waarin staldeuren en lichtgetoogde en halfrondgesloten stalvensters.

Tags: agrarische gebouwen,boerderij,boerderij, molen, bedrijf

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Boerderij met zijbaander en voorhuis on…
location_on Monumenten Kaart rond Ruinerwold

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!