Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Papaverhof, etagewoningen in Den Haag

Klimopstraat 58
2565 VL, Den Haag (Gemeente Den Haag)
Zuid Holland
Bouwjaar: 1919-22 1919 1919-22
Architect: J. Wils Wils, Jan J. Wils
Publicatie: 19850801
Rijksmonument ID: 46625
Type: Woonhuis
Bekijk wikipedia

Omschrijving van Papaverhof, etagewoningen

ETAGEWONINGEN. De twee reeksen bakstenen etagewoningen zijn in vergelijkbare trant gebouwd met drie bouwlagen onder platte afdekking, telkens gegroepeerd in blokken van twaalf woningen, die weer per zes zijn onderverdeeld met gezamenlijke ingangsportiek en trappenhuis, onderling door naar het achterterrein leidende poorten verbonden, en voorzien van voor- en achtertuinen.

De woningen zijn steeds aan elkaar gespiegeld, met afwisselend een blinde zijmuur aan de poortzijde, aan de voorzijde bij de hoek en in het midden een teruggerooide gevelpartij ten behoeve van balcons op de verdiepingen, steunend op bakstenen pijlers of muurdammen en met een lichtuitspringende schoorsteenpartij in de hoek met het rechte gevelvlak waarin de centrale ingangspartij en driedelige vensters; aan de achterzijde telkens gedeeltelijk teruggerooid ten behoeve van balcons op de verdiepingen. Bij de ingangsportiek, raamdorpels, balcons en daklijsten is telkens de toegepaste beton in het zicht gelaten.

De voortuinen worden omheind door lage bakstenen pijlers met houten hekken.

De blokken zijn aan de noordzijde per vier gegroepeerd en aan de oostzijde per zes, waarbij telkens een groter dwarsblok (nos 2-12 en 118-128) met langsgevel - in het midden teruggerooid, met balcons op de verdiepingen - evenwijdig aan de dwarsstraat (Irisstraat en Magnoliastraat) het blok afsluit.

Tags: gebouwen, woonhuizen,woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Papaverhof, etagewoningen
location_on Monumenten Kaart rond Den Haag

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!

In de buurt