Zoeken... Een moment geduld a.u.b.

search
favorite_outline favorite

Hoekpand van twee bouwlagen met zadeldak loodrecht op de straat, met een voorschild aansluitend op de tot lijstgevel verlaagde voorgevel, met een moderne pui in Utrecht

Twijnstraat 48
3511 ZL, Utrecht (Gemeente Utrecht)
Utrecht
Bouwjaar: middeleeuwen
Publicatie: 19921209
Rijksmonument ID: 450519
Type: Woonhuis

Omschrijving van Hoekpand van twee bouwlagen met zadeldak loodrecht op de straat, met een voorschild aansluitend op de tot lijstgevel verlaagde voorgevel, met een moderne pui

Middeleeuws hoekpand van twee bouwlagen met zadeldak loodrecht op de straat, met een voorschild aansluitend op de tot lijstgevel verlaagde voorgevel, met een moderne pui.

Het pand is, blijkens de ankers in de zijgevel, vijf vakken diep en heeft vermoedelijk zijn samengestelde balklagen bewaard. De kap rust op eiken spanten met gehakte telmerken en krommers.

De tuitgevel achter heeft duidelijk overkragende schouders op eenvoudig geprofileerde bakstenen. De eveneens nog middeleeuwse voorgevel is drie traveeën breed en heeft de oorspronkelijke ankers boven de verdiepingsramen bewaard.

Het markante middeleeuwse huis toont zijn karakter goed door zijn ligging op de hoek van straat en steeg.

Het pand is van bouwhistorische waarde als opvallend fors middeleeuws pand aan de Twijnstraat, mede van belang doordat het tezamen met Twijnstraat 50 een middeleeuwse steegingang vormt.

Tags: gebouwen, woonhuizen,werk-woonhuis,woningen en woningbcomplx

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed - Licentie CC-0 (1.0)

directions_car Route naar Hoekpand van twee bouwlagen met zadelda…
location_on Monumenten Kaart rond Utrecht

Recensies (0)

Geen recensies gevonden. Voeg als eerste toe!